Kamu Hastanesi Basın Ve İletişim Birimleri Antalya’da Buluştu

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından düzenlen…

Kamu Hastanesi Basın Ve İletişim Birimleri Antalya’da Buluştu

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Basın ve İletişim Birimleri 3. Çalıştayı”, Antalya’da devam ediyor. 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Basın ve İletişim Birimleri Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin olan çalıştaya, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, TKHK Medya Takip ve İletişim Birim Sorumlusu Hasan Altıntaş, Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği İletişim Asistanı Güller Akın ve Sayalı Şahan, Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği Web Yöneticisi Hüseyin Avcı Türkiye’deki tüm Kamu Hastaneleri ve bağlı sağlık tesislerinde kurulmuş olan basın ve iletişim birim sorumluları katıldı. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali Özhan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz çalıştayın temel amacı, tüm ülke genelinde 81 il, 89 kamu hastanesi basın ve iletişim birimi sorumlularımızı bir araya getirerek, ortak bir sinerji oluşturmaktır. Sahada yaşadıkları sorunları ve işleyişle ilgili önerilerini alıp, ilin basın mensupları, kurum ve kamuoyu ayaklarını etkin ve verimli kullanma noktasında faydalı olmaktır” dedi. Özhan, çalıştayda basın ve iletişim sorumlularına, basın ve iletişim biriminin amaçları, kuruma faydaları, medya takibi, bilgi notu hazırlama, basın bülteni, basın duyurusu, basın açıklaması oluşturma teknikleri, merkez ve taşra teşkilatında haber uygulama sistemi, basın yayın hukuku, sosyal medya uygulamaları ve yönetimi, sağlık muhabirleri açısından sağlık iletişimi, sağlık haberciliğinde kriz yönetimi, medya ve iletişimde yönetici deneyimleri, etkin sunum teknikleri gibi belli başlı konularda eğitim içerikli sunumlar gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X