Kanola ekimi hızla artıyor

Son yıllarda çiftçinin yoğun ilgi gösterdiği kanolada ekim alanlarının büyüklüğü 900 bin dekara ulaştı.

Kanola ekimi hızla artıyor

Biyodizel Sanayi Derneğinden edinilen bilgiye göre, Türkiye’de 2017’de 165 bin 500 dekar alana kanola ekilerek, 48 bin 200 ton ürün elde edildi. Ekonomik getirisi bakımından alternatiflerine göre avantajlar sağlayan kanola çiftçinin gözdesi haline gelince, ekim alanı geçen yıl 504 bin dekara yükseldi.

2018’de 118 bin 500 ton kanola üretildi. Geçen yıl Trakya’da 422 bin dekar, Güney Marmara, Bilecik, Uşak ve Konya’da da 82 bin dekar alanda kanola üretimi yapıldı.

Türk çiftçisi bu sene de kanolaya ilgisini sürdürdü. Yine büyük kısmı Trakya’da olmak üzere kanola ekim alanı 900 bin dekara çıktı. Böylece kanola ekim alanı son 2 yılda yaklaşık yüzde 443 arttı. Bu yıl üretim miktarının 250 bin tonu bulması bekleniyor. Türkiye’de 20 yıldır üretilen kanolanın ortalama fiyatı ise ton başına 2 bin 100 lira.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X