Karaağız köylülerine destek ziyareti

Büyükorhan’a bağlı Karaağız Köyü’nde yapılmak istenen biyokütle enerji santralına karşı köylülerin tepkileri devam ederken, destek ziyaretleri de sürüyor.

Karaağız köylülerine destek ziyareti

Karaağız Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayri Sönmez ve yönetimini dernek merkezinde ziyaret eden İŞÇİDER Başkanı İsmail Doru, mücadelede yalnız olmadıkları, dernek olarak yanlarında olduklarını söyledi. Doru, “9 aydır geceli gündüzlü, tüm köy halkıyla haklı mücadelesini sürdüren dernek üyeleri ve köy halkına teşekkür ediyorum.

Örnek bir mücadele başlatarak çıktığınız yolda size başarılar diliyorum. Sözde elektrik santralı kullanacağını beyan eden şirket yöneticileri, orman atığı kullanacağını söylüyor. Onların bu tesis için 87 bin ton orman ve tarım atığını, değil köyden, tüm dağ yöresinin atığını toplasınız, ihtiyaca cevap vermeyecek.

Tüm olanaklarınızı atık için seferber ettiğinizde bile toplamda ancak 15 bin ton ediyor. Bu bölgede şeftali, armut, zeytin ağaçları yok. Kimyasal atık kullanılacağı düşüncesi, tüm bölge erkleri tarafından doğrulanıyor. Başka yollar aranmalı. Mutlaka çözüm yolu bulunur’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X