Karamsarlığa gerek yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, her zaman sanayicinin arkasında olduklarına işaret ederek, karamsarlığa gerek olmadığının altını çizdi.

Karamsarlığa gerek yok

Tüfenkci, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından Şehitkamil Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı.

Buradaki konuşmasında 65. hükümet olarak özel ve reel sektörün önünü açmak için çalıştıklarını belirten Tüfenkci, ”Kredi ve borçlarınızın yeniden yapılandırılması ihtiyacınız var. Yeni ihracat pazarlarına açılmada desteğe ihtiyacınız var, işverenin üzerine bindirdiğimiz yükler var. İşverenin üzerindeki yükü almak için getirdiğimiz birçok teşvikten de tüccarımın, sanayicimin faydalanmadığını da görüyorum. Hatta ucuz kredilerden faydalanma noktasında geri durduklarını görüyoruz. Bunu almamalarında bazı engellerin olduğunu düşünüyorum. Hükümet ve bürokrasi olarak birçok engel çıkarıyoruz. Onun için bu noktada bizler de dedik ki; 1 Ocak 2017’den itibaren siz menkul mallarınızı da teminat olarak gösterebilirsiniz. Siz makinalarınızı da teminat olarak gösterip bankadan kredi alabileceksiniz. Bankaları da çağırdık, konuştuk. Düzenlemeyi ona göre yaptık. Sizin pek çok imkanınız var. Öyle karamsarlığa gerek yok. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Siz çalışırsınız, üretirsiniz biz sizin önünüzü açarız” dedi.

Sanayicinin önünün açılması noktasında pek çok talep olduğunu ifade eden Tüfenkci, sanayicinin her zaman arkasında ve yanında olduklarını vurguladı.

EN YAKIN ZAMANDA YASALAŞACAK

Sanayiciden, tüccardan ne talep geliyorsa onu çözmek, önlerini açmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Tüfenkci, sicil affı konusundaki talepleri hatırlattı.

Bakan Tüfenkci, ”Meclis komisyonundan geçirdik inşallah en yakın zamanda yasalaşacak. Türkiye’nin üreterek, reel sektöre dayanarak büyümesi lazım. Gaziantep sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda tarım şehri. Lisanslı depoculuk konusunda da teşvik ve destek veriyoruz. Buradaki ürünlerin borsalarda da işlem görmesi için ürün ihtisas borsasını hayata geçiriyoruz Türkiye’de. Antep’teki fıstık fiyatlarının veya Malatya’daki kayısı fiyatlarının gerçekçi anlamda belirlenmesi açısından ürün ihtisas borsası önemli olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X