Karantina kaçakları gözetim altında

Korona testi pozitif çıkan ya da teması bulunan 30’a yakın kişi filyasyon ve polis ekiplerinin çalışmaları sonucu sokakta yakalanarak Emirsultan Yurdu’na yerleştirildi.

Karantina kaçakları gözetim altında

DERYA DEMİR PINAR

Karantina süresi dolan kural tanımazlar serbest bırakılırken, 7 kişi halen gözetim altında tutuluyor. İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında hazırlayıp 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgenin ardından harekete geçin Bursa polisi, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri ile koordineli olarak karantina kaçaklarına karşı mücadele başlattı.

Polis, 13 gün önce başlatılan uygulama kapsamında testleri pozitif çıkan ya da bunlarla temaslı olup karantina altında bulunması gerekirken dışarıda dolaşan 30’a yakın kişiyi tespit ederken, bu kaçaklar Uludağ Üniversitesi’ndeki Emirsultan Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Karantina sürelerini burada tamamlayanlar evlerine yollanırken, 2′ si kadın 7 kişinin gözetimi devam ediyor. Kapısında polisin beklediği yurtta, 14 gün boyunca kapalı yerde tutulacak olan karantina kaçakları, bu sürenin ardından serbest bırakılacak.

POLİS 24 SAAT NÖBETTE

Sıkı denetimi elden bırakmayan polis, yurt önünde 24 saat boyunca nöbet tutuyor. 3 vardiya şeklinde çalışan 10 kişilik polis ekibi, burada güvenliği sağlıyor. Karantina altında tutulan vatandaşların yemek ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanırken, AFAD ise lojistik işlerini yürtüyor. Yurt içerisinde bulunan sağlık ekibi ise vatandaşların durumlarını kontrol altında tutuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X