Kayak tatilinin maliyeti 3 bin TL’den başlıyor

Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezlerindeki otellerde doluluk oranlarının yüzde 100’lere ulaştığını belirten TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, turistik Doğu Ekspresi’nin de büyük talep gördüğünü kaydetti.

Kayak tatilinin maliyeti 3 bin TL’den başlıyor

Sömestr döneminde, kayak merkezleri yüzde 100 dolulukla öne çıkarken, turistik Doğu Ekspresi ve termal oteller de yoğun ilgi görüyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, sömestr döneminde kayak merkezlerine talebin yüksek olduğunu söyledi. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte özellikle Uludağ, Palandöken, Kartalkaya, Kartepe, Erciyes, Sarıkamış, Ilgaz Kastamonu gibi kış turizmi merkezlerine talebin de üst seviyeye çıktığını ifade eden Bağlıkaya, ‘’Kayak turizminde 4 kişilik bir aile için sömestr döneminde 3 gece 4 günlük paket tur fiyatı yaklaşık 3 bin liradan başlıyor. Uludağ’da son günlerde artan kar yağışı ile birlikte doluluklar olumlu etkilendi. Uludağ’da sömestr döneminde 3 gece 4 gün ya da bir haftalık paketler öne planda. Fiyatlar yıldızlı tesislerde kişi başı günlük 400 lira seviyesinden başlayıp daha üst seviyelere çıkıyor” dedi.

DAĞ OTELLERİ DOLDU

Erciyes’te dağ otellerinin tamamının dolmuş durumda olduğunu dile getiren Bağlıkaya, ‘’Şehir merkezinde konaklayarak kayak tatili planlayanlar için hala fırsat var. Kayseri şehir merkezindeki otellerin sömestr dönemi dolulukları şu an için yüzde 80 seviyesinde. Erciyes’e Polonya, Ukrayna, Rusya ve Belarus’tan her hafta charter seferler yapılıyor. Bu kış toplamda 40 bin yabancı misafiri burada ağırlamış olacağız” diye konuştu. Kartalkaya ve Kartepe’de de dolulukların yüzde 90 seviyesinde bulunduğunu anlatan Bağlıkaya, Erzurum Palandöken’de de dolulukların yüzde 90’ın üzerine çıkmasının beklendiğine işaret etti.

DOĞU EKSPRESİ’NE TALEP YOĞUN

Turistik Doğu Ekspresi’nde de sömestr dönemi doluluklarının yüzde 95 seviyesine ulaştığının altını çizen Bağlıkaya, Kars’ın, Doğu Ekspresi ile birlikte en çok talep gören noktalardan birisi olduğunu kaydetti. Doğu Ekspresi’nde uçaklı turların kişi başı bin 800 lira olduğuna dikkati çeken Firuz Bağlıkaya, ‘’Ankara’ya uçakla gidilip sonrasında Doğu Ekspresi ile Erzurum ve Kars’a gidiyorlar. Doğu Ekspresi turlarında Kars’ta 2 gece konaklama sunuluyor” şeklinde konuştu.

TERMAL TESİSLER ÖNE ÇIKIYOR

Firuz Bağlıkaya, Afyonkarahisar başta olmak üzere Yalova, Bursa, Ankara-Kızılcahamam ve Balıkesir lokasyonlarının termal alanda ilgi gördüğünü beliterek, söz konusu bölgelerde dolulukların yüzde 100’e çıkmasını beklediklerini vurguladı. Termal tatilde 4-5 gecelik taleplerin öne çıktığını ifade eden Bağlıkaya, ‘’5 yıldızlı termal tesislerde gecelik kişi başı ortalama fiyat yaklaşık 400 liradan başlıyor” dedi. Bağlıkaya, doğa turizminde Abant, Sapanca, Kartepe gibi bölgelere talep artışı olduğunu, kültür turlarında ise Karadeniz, Eskişehir ve Kapadokya turlarının öne çıktığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X