Kaybetmek kolay kazanmak olay! Yeter ki inanın çocuklar

A Milli Takım, son Dünya Kupası şampiyonu Fransa karşısında destan yazmak istiyor.

Kaybetmek kolay kazanmak olay! Yeter ki inanın çocuklar

EURO 2020 Elemeleri H Grubu 3.maçında Konya’da bir Dünya devini ağırlayacak olan ve grupta oynadığı ilk iki maçı 6 puanla kapatan ay yıldızlılar, kazanması halinde liderliğe yükselecek. 

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 3. maçında bugün son Dünya Kupası şampiyonu Fransa ile Konya’da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak. Mücadelede, Slovenya Futbol Federasyonundan Damir Skomina düdük çalacak. Skomina’nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ve Robert Vukan yapacak. Grupta oynadığı ilk iki maçı kazanan Türkiye, Fransa’nın ardından averajla ikinci sırada yer alıyor. Ay-yıldızlı ekip bu karşılaşmayı kazanması halinde liderliğe yükselecek. 

SON MAÇ 10 YIL ÖNCE

Milli takımda Ozan Kabak, Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı. Türkiye ile Fransa bugün oynayacakları karşılaşmayla 10 yıl sonra karşı karşıya gelecek.  İki ülke milli takımları son olarak 5 Haziran 2009’da Fransa’nın Lyon şehrinde karşı karşıya gelmişti. Özel maçı ev sahibi ekip Karim Benzema’nın penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı. Geride kalan 4 maç da Fransa’nın üstünlüğü ile sona erdi. Üçü özel, biri Konfederasyonlar Kupası’nda olmak üzere geride kalan 4 maçta Fransa 12, Türkiye ise 2 gol attı.

2019 uğuru sürmeli

Ay-yıldızlı ekip, Fransa karşılaşması ile 2019 yılındaki beşinci maçına çıkacak.

Milliler, bu yıl oynadığı 4 maçı da kazanmayı başardı.  Milli takım, bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Arnavutluk’u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle 2-0 yendi. Milliler, yılın ikinci maçında Eskişehir’de Moldova’yı 4-0 yendi ve 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’ndaki ikinci karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip Antalya oynadığı özel maçlarda Yunanistan’ı 2-1, Özbekistan’ı da 2-0 mağlup etti. 

Güneş’in karnesi iyi 

A Milli Futbol Takımı’nın başındaki ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple 55. maçına Fransa mücadelesiyle çıkacak.Şenol Güneş yönetiminde 54 maçta milliler, 27 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 82 gol atarken, kalesinde 51 gole engel olamadı. A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 36 resmi maç yaptı. Türkiye, Güneş idaresindeki resmi maçların 22’sini kazanırken, 7’sini yitirdi, 7’sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 67 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gol gördü.

21.45 TRT 1 CANLI

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X