Kentin tam göbeğinde yeni bir Şehir Hastanesi: Acemler’de ışık göründü

Bir anlamda buluşma noktası gibi olan ve kentim tam göbeği kabul edilen Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi 250’yer yataklı 3 bölümde 750 yatak planlandı, ama projesi 1.100 yatağa kadar çıkabiliyor.2017’de temeli atılan, müteahhit sorunları nedeniyle yarım kalan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin yeni ihalesine yapılan itirazı KİK reddedince ikinci Şehir Hastanesi için tünelin ucundaki ışık göründü… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Kentin tam göbeğinde yeni bir Şehir Hastanesi: Acemler’de ışık göründü

Bu dönem… Koronavirüsle birlikte hastanelerin önemi arttı. Büyük kampuslar olarak kentin batısında Şehir Hastanesi, doğusunda Yüksek İhtisas ve Eğitim Hastanesi yoğunluğu göğüslerken, kapatılan Bursa Devlet Hastanesi’nin eksikliği ciddi anlamda hissedildi.

Nitekim…

Bursa halkının imece yöntemi çalışmasıyla yapılan Bursa Devlet Hastanesi, ilk adı Memleket Hastanesi olarak yeniden sisteme dönmeye hazırlanırken, buluşma noktası gibi olduğu için kentin göbeği kabul edilen Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin inşaatına da 2017’de başlandı.

Aslında…

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi özellikleriyle farklı bir hastane.

Dahası…

Kentin tam göbeğindeki yeni bir Şehir Hastanesi olarak da görülebilir.

Çünkü…

250’şer yataklı genel, onkoloji, kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak toplam 750 yatak planlandı, ama hastanenin projesi yatak sayısını 1.100’e kadar çıkabilecek şekilde hazırlandı.

O bakımdan…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X