Keramet Ilıcası devredildi

Orhangazi’ye bağlı Keramet Mahallesi sınırları içinde yer alan ve ‘Ilıca’ olarak bilinen sıcak su alanının kullanım hakkı Orhangazi Belediyesi’ne devredildi.

Keramet Ilıcası devredildi

NEVZAT OKUMUŞ

Kullanım hakkı daha önce Büyükşehir Belediyesi Jeotermal A.Ş.’de bulunan Keramet Ilıca Sıcak su alanının kullanım hakkı, imzalanan protokol  ile devredildi. 

Büyükşehir Belediyesi Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Hasan Aydın, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Ilıca’nın Orhangazi Belediyesi’ne devri ile ilgili protokolü imzalarken, Ak Parti milletvekilleri İsmail Aydın ve Hüseyin Şahin’in de törende hazır bulundu. 

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ‘Biz öteden beri zaten Keramet ve Çakırlı bölgesi için bir termal turizm yatırımları konusunda adımlar atıyoruz. Bu devir ile birlikte sağlık turizmi konusunda yeni adımlar atmaya başlayacağız’ dedi. 

JEOTERMAL ENERJİ

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ise jeotermal enerji konusunda Bursa’nın büyük kaynakları bulunduğunu belirterek, Orhangazi Ilıca’daki bu tesisin de geliştirilerek sağlık turizmine kazandırılabileceğini ifade etti. İsmail Aydın da Orhangazi’nin sanayi ve tarımı ile gelişmişlik gösterdiğini hatırlatarak, ‘Buna bir de sağlık turizmi eklenmesi gerekiyor. Bu konuda hem Orhangazi Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi adımlar atıyor. Bize de bununla ilgili her çalışmaya destek olmak düşüyor. Orhangazi’nin her konuda kabuğunu kırması için yöndeki çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz’ dedi. 

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin Ilıca tesisleri için bir proje hazırlığı içinde bulunduğu ve projenin hazırlanmasından sonra Keramet Ilıca bölgesine modern bir tesis inşa edeceği belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X