Kıdem için pazarlık yapma lüksüm yok

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Kıdem tazminatı konusundaki tartışmalara ilişkin, ”Pazarlık yapma lüksüm yok, işçinin 5 kuruşunu geriye götürecek noktada olmayız, olmadık, olmayacağız” dedi.

Kıdem için pazarlık yapma lüksüm yok

Atalay, Ankara’da dün gerçekleştirilen Tarım-İş Sendikası’nın 19. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçen yıl iş kazalarında 380’e yakın işçinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, ”Benim ülkemde günde ortalama 3 arkadaşımız iş cinayetine kurban gidiyor. Bunun büyük bölümü ihmallerden kaynaklanıyor ve örgütsüz iş yerlerinde meydana geliyor. Herkes dersine iyi çalışması gerekiyor” dedi.

5 KURUŞ GERİ GÖTÜRMEYİZ

Kıdem tazminatı konusunun geçen hafta ülkenin gündemine tekrar geldiğinin altını çizen Atalay, şunları kaydetti: ”Türk-İş Yönetim Kuruluna ‘Şu anda sistemin içinde olan arkadaşlarla ilgili bir problem yok, onlar bu sistemde devam etsin. Sisteme yeni gireceklerle ilgili bir problem var, yeni sigorta olacaklarla ilgili bir düzenleme yapalım’ diyorlar. Ben de diyorum ki, ‘kimsenin geleceğine ipotek koyma hakkım yok’. İşverenin arzusu şu: 30 gün yüksek geliyor, aşağı çekmek istiyorlar. Pazarlık yapma lüksüm yok, işçinin 5 kuruşunu geriye götürecek noktada olmayız, olmadık, olmayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X