Kısıtlamalar geldi! Yüzde 4 düşüş yaşadı

Birçok ülkede Covid-19 enfeksiyonlarındaki hızlı artışı frenlemek için alınan kısıtlama kararlarıyla, petrol fiyatları yüzde 4.0’e yakın düştü.

Kısıtlamalar geldi! Yüzde 4 düşüş yaşadı

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, ülkesinde Covid-19 pozitif bireylerin, bir milyonu aşması üzerine, ulusal düzeyde bir ay sürecek kısıtlama kararı aldığını açıkladı. Johnson açıklamasında, gelişmelerin durumuna göre bu sürenin uzatılabileceğini de vurguladı.

Birleşik Krallık’ın yanı sıra, başta Avusturya, Belçika ve Yunanistan olmak üzere, Avrupa’nın birçok kentinde benzer kısıtlama kararları alınarak uygulanmaya başladı.

Bu gelişmelerin üzerine, Aralık teslimi Batı Teksas hampetrolü (West Texas Intermediate – WTI), yüzde 3.66 düşüşle varil başına 34.48 dolara inerek, 29 Mayıs’tan bu yana en düşük düzeyine geriledi.

Ocak teslimi Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 3.16 düşüşle 36.75 dolar ile Mayıs ortasından bu yana en düşük düzeyine geriledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X