Kışladaki cübbeye soruşturma

Isparta’da acemi er F.T.’nin çarşı iznine çıkarken giydiği kıyafet soruşturma konusu oldu.

Kışladaki cübbeye soruşturma

Fes, cübbe ve şalvardan oluşan kıyafetini soran nöbetçi yarbaya İsmailağa Cemaati mensubu olduğunu söyleyen asker F.T.’nin çarşıya çıkmasına izin verilmezken, konuyla ilgili soruşturma açıldı.

 

General İhsan Alper Kışlası’nda geçtiğimiz cumartesi sabahı yaşanan olay, disiplin soruşturma heyetinin aldığı ifadelerde ve nöbetçi subay Yarbay G.A. tarafından hazırlanan tutanakta şöyle anlatıldı: “Erin başında fes, üzerinde ise bol bir gömlek, cübbe ve şalvar bulunuyordu. Yarbay, eri yanına çağırarak, giydiği kıyafetin ne olduğunu sordu. Er, İsmailağa Cemaati mensubu olduğunu, medrese eğitimi aldığı için bu kıyafeti giydiğini söyledi. Yarbay, kışla içinde giydiklerinin kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi. Er ise kıyafet özgürlüğü olduğunu belirterek, o şekilde giyinme hakkı olduğunu belirtti. Bu kıyafetlerle çarşıya çıkmasına izin verilmeyeceği iletilen er F.T., (Başka kıyafet ayarlayamam. O zaman çarşıya çıkmam) diyerek, bölük faaliyetlerine katıldı.”

“OLUMSUZ BİR ÇAĞRIŞIM YAPMADI…”

Konuyla ilgili disiplin soruşturması açılırken, hazırlanan tutanakta er F.T. için, “Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı olmayan bir tutum sergilemiştir” denildi. Astsubay Başçavuş M.U. ise, F.T.’nin giydiği kıyafete göz yummakla suçlandı. Astsubay M.U. ise bilgi alma tutanağındaki ifadesinde, “Üzerinde siyasi, politik veya bölücü herhangi bir simge, işaret hatta renkleriyle çağrışım yaptıracak bir şey görmediğim için işlem yapmadım” dedi. M.U. ifadesinde, bir ay önce kışlaya giriş yapan acemi erlerden bir kaçının daha F.T.’nin kıyafetine benzer kıyafetle giriş yaptıklarını da kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X