‘Komutanlar ocağı’nda mezuniyet töreni

Uzun yıllardır çok sayıda genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanı çıkardığı için “komutanlar ocağı” olarak nitelendirilen Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde düzenlenen ”158. Dönem Mezuniyet Töreni”nde 226 öğrenci diplomalarını aldı.

‘Komutanlar ocağı’nda mezuniyet töreni

Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Latif Özgen, törende, 171 yıllık tarihi boyunca birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesinin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlattı.

Özgen, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yavru kartalı Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin, sorumluluğunun bilincinde olarak eğitim ve öğretimde her geçen gün artan kalitesiyle yoluna devam ettiğini belirtti.

Işıklar Askeri Hava Lisesi’nde sadece akademik dersler değil, bir yaşam tarzının da öğretildiğini anlatan Özgen, öğrencilere şöyle seslendi:

“Bu kutsal ocaktan aldığınız değerler bütünü, hayatınızın sonuna kadar kullanacağınız tüm davranışlarınıza yön verecek evrensel değerlerdir. Teknolojik gelişmeler göstermektedir ki, geleceğin savaşlarını hava ve uzay gücünü iyi yönetenler kazanacaktır. Hiç şüphem yok ki, sizler de Işıklar Askeri Hava Lisesinden aldığınız donanımla geleceğin savaşlarında ülkemizin gurur kaynağı olacak ve ülke savunmasında çok önemli görevler üstleneceksiniz. Bizler komutanlarınız olarak şanlı Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağınıza gönülden inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun.”

Dönem birincisi Ahmet Demirdaş da Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına birçok değerli komutan kazandırdığını dile getirerek, “Bizler de 158. dönem mezunları olarak, bu yuvanın tarih kokulu duvarlarına soluğumuzu katmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Demirdaş, ikincisi Harun Kıvrıl ve üçüncüsü Abdülhakim Öcal’a diplomalarını, sırasıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz verdi.

Bu yıl okuldan mezun olan Afganistan ve Azerbaycan uyruklu 4’er öğrenci de diplomalarını Afganistan Ateşesi Kurmay Albay Mohammed Zaheer Nazari ve Azerbaycan Ateşesi Deniz Binbaşı Sabuhi Ahmedov’dan ellerinden aldı.

Dönem birincisi Demirdaş’ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından diğer öğrencilere de diplomaları verildi.

Tören yürüyüşünün ardından mezun olan 177 öğrenci ceplerinden çıkarttıkları karanfilleri, tribünde oturan ailelerine attı.

Törene, Muharip Hava Kuvvet ve Füze Komutanlığı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Suat Murat Temiz, Bursa Vali Yardımcıları Yunus Fatih Kadiroğlu ve Selami Aydın, Afganistan Ateşesi Kurmay Albay Mohammed Zaheer Nazari ve Azerbaycan Ateşesi Deniz Binbaşı Sabuhi Ahmedov, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, davetliler ve öğrencilerin velileri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X