Bursaspor dahil kulüpleri bekleyen büyük tehlike!

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre genel kurullar 1 Haziran’a kadar yapılamayacak. Bursaspor dahil bir çok kulüp son alınan kararı gözden geçirmek zorunda…

Bursaspor dahil kulüpleri bekleyen büyük tehlike!

Bursaspor’da 22 veya 30 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurul öncesinde başkan adaylığı için üç isim başvuruda bulunmuştu. Mevcut başkan Erkan Kamat ile birlikte Serdar Acarhoroz ve Hayrettin Gülgüler’in listeleri kongrede yarışacak. Ancak, İçişleri Bakanlığı’nın dün yayımladığı kademeli normalleşme kararına göre; STK, sendika, meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerce yapılacak genel kurul dahil geniş katılımlı etkinliklerine dair kısıtlama 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

BİR ÇOK KULÜP ZORDA

Yeşil beyazlı kulübün olağan genel kurulu ise ilki 22 Mayıs Cumartesi günü, çoğunluk sağlanamazsa 30 Mayıs Pazar günü Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılacak. Yeni karara göre Bursaspor’un kongresi tehlikeye girmiş oldu. Bursaspor’un yanı sıra Galatasaray Kulübü’nün kongresi 22-29 Mayıs, Fenerbahçe’nin 29-30 Mayıs veya 5-6 Haziran, Süper Lig’den düşen Ankaragücü Kulübü de 20-27 Mayıs tarihlerini açıklamıştı.

AYRICALIK TANINIR MI?

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı yeni genelgenin ardından Bursaspor Kulübü yönetiminin bu hafta içerisinde Bursa Valiliği’ne başvurarak olağan genel kurul ile ilgili süreci netleştirecek. Kongre dönemine giren kulüplerin sezonun sona ermesi ve transfer dönemine girilecek olması nedeniyle çok fazla vakit kaybetmemek için Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla da görüşerek bu konuda kendilerine kolaylık sağlanmasını isteyebileceği ifade ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X