Körfez’de iktidar rahat, muhalefet umutlu

Bursa’nın denize kıyısı olan ilçelerinden Gemlik’te, iktidar partisi, ilçeye yapılan hizmetleri anlatarak oy isterken, muhalefet partileriyse, halkın iktidara sırtını döneceğini iddia ediyor.

Körfez’de iktidar rahat, muhalefet umutlu

AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, “Bugünkü oyumuz yüzde 49’lar civarındadır. Hedefimiz yüzde 50” derken, CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, “Oy oarnımızı yüzde 40’lara taşıyıp, birinci parti olmak istiyoruz” dedi. 

MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ise, “Yerel seçimlerde yakaladığımız rüzgar esmeye devam ederse, genel seçimde de çıkışımız sürecek” dedi. 

“RÜZGAR ESMEYİ SÜRDÜRÜRSE ÇIKIŞIMIZ SÜRECEK” 

Bugün, Gemlik’teyiz.

Körfez’de ilk olarak MHP İlçe Başkanı Osman Durdu’ya mikrofonlarımızı uzatıyoruz.

Durdu, teşkilatlar olarak, seçime hazır oldukları mesajını vererek, halkın MHP’ye büyük ilgi gösterdiğinden bahsetti.

Seçmende, AK Parti’ye karşı  tepki olduğunu ileri süren Durdu, “Vatandaşların, hem kendileriyle, hem de devletin geleceğiyle ilgili kaygıları var. Bu noktada, MHP’ye çok ciddi bir yönelişleri olduğunu görüyoruz. 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin, sorunları çözmemesi için bahanesi olamaz. Halkın refahı dünden daha iyi değil “dedi.

7 Haziran’a kader seçimi gözüyle baktıklarını anlatan Durdu, MHP’nin son seçimlerde  yüzde 33 oy aldığını hatırlattı ve “Bu rüzgar esmeye devam ederse, genel seçimde de çıkışımız sürecek” diye konuştu. 

“BİRİNCİ PARTİ OLMAK İSTİYORUZ”

Gemlik’te MHP gibi CHP de seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor.

Bu seçim farklı bir strateji ve farklı bir organizasyonla seçime hazırlandıklarının altını çizen CHP Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, ‘Yaşanabilecek Türkiye’ sloganıyla her eve girip, vaatlerini halka anlattıklarını söyledi. 

Çok sayıda gönüllü CHP’linin, çalışmalara omuz verdiğini anlatan Sertaslan,  sözlerine şöyle devam etti:

“İlk hedefimiz, birinci sınıf demokrasiyi ülkeye getirmek. Birinci sınıf demokrasinin yaşandığı ülkelerde, refah vardır, milli gelir yüksektir. İkinci olarak da rekabet gücü olan, katma değeri yüksek ürünleri üretebilir bir Türkiye’yi  hayata geçirmek istiyoruz. İki Trakya büyüklüğünde bir alanımız tarım dışı bırakıldı ve çiftçimiz bu bölgeleri terk etti. Bu durumu, yeniden tersine çevirmeye çalışacağız. Elde ettiğimiz ekonomik faydayı da hakça bölüştüreceğiz. CHP iktidarında yatağa aç giren çocuk olmayacak.”

Seçim hedeflerini de anlatan Sertaslan, son seçimlerde ulaşılan yüzde 31’lik oy oranını yüzde 40’lara taşıyıp, birinci parti olmak istediklerini söyledi. 

AK PARTİ’DE HEDEF YÜZDE 50 

Körfez turumuzu, iktidar partisiyle noktalıyoruz.

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, sürekli sahada ve halkla iç içe olduklarını belirterek başladığı sözlerini, şöyle sürdürdü:

“İlçe ve mahalle danışma toplantılarıyla sürekli sahada olan bir teşkilatız. Gemlik’i 3’e böldük. Milletvekilleri, teşkilat ve belediye başkanlarıyla belediye meclis üyeleri, ayrı ekipleri olarak çalışıyoruz. Gemlik’e yapılan hizmetleri halka anlatıyoruz. Bu hizmetlerin en önemlisi, Büyükumla Barajı’dır. Bu baraj, Gemlik’in 50 yıllık içme suyunu karşılayacak bir projedir. Bunun yanı sıra Gemlik Devlet Hastanesi’nin temelini attık. İstanbul-İzmir Otobanı Gemlik’ten geçmektedir ve ilçeye büyük katkı sağlamaktadır. “

Seçim hedefiyle ilgili de konuşan  Işık, “Gemlik, Türkiye ortalamasının sürekli üzerine çıkmış bir kenttir. Hedefimiz yüzde 50’dir. Bugünkü oyumuz yüzde 49’lar civarındadır. Bu oy oranının üzerine çıkmak istiyoruz” dedi.

HALKIN GÖRÜŞÜ 

-Milletvekilleri, 13 bin lira alıyor bize 800 lira para veriyorlar. Ben bu parayla nasıl geçineyim? Çocuk mu okutayım, ev kirası mı vereyim?

-420 lira sakat maaşı alıyorum, yetmez ama yettiyorum, ne yapayım?

-Arabada çalışıyorum, hamallık yapıyorum.  Allah bugünü aratmasın. Biz AK Parti’ye oy veriyoruz. Kimin aday olduğunu bilmiyoruz.

-İşçinin halinden anlasınlar, düşük ücretle çalışıyorum.

-Hayatımdan memnunum ama ortamdan memnun değilim. Geçim sorunu var. 

-Genel olarak hayatımızdan memnunuz ama daha iyi olabilir. Kimlerin aday olduğunu bilmiyoruz.

-Vaatler inandırıcı gelmiyor.

-Seçim vaatleri inandırıcı gelmiyor. Kimlerin aday olduğunu bilmiyorum.

-İşler bozuk, milletin alım gücü hiç yok. Seçim vaatlerine inanmıyorum. Bundan önceki hükümetlerde de aynı şey oldu. Kötünün iyisi neyse onu değerlendireceğiz.

-Herkes vadediyor, göreceğiz. Bu sene CHP diyoruz.

-İşlerimiz  çok iyi. Geçmişle kıyas edersek ekonomi iyi.

-Alım gücümüz azaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X