Korkulan oldu! Alevler Termik Santrale sıçradı

8. gününe giren orman yangınlarına mücadele hız kesmeden sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yangınlar ilgili, “8 gün içinde 187 yangın çıktı. Bu yangınlardan şu anda 15 yangın devam ediyor ve bunların bir kısmı kontrol altında.” dedi. Milas’taki yangınlarda alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vatandaşlara tahliye uyarısı yaptı. Ören Beldesi’nde polis ve jandarma bölgeyi tamamen kapattı ve giriş-çıkışlara izin verilmiyor. İşte son durum…

Korkulan oldu! Alevler Termik Santrale sıçradı

Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Ege ve Akdeniz’i adeta esir alan yangınlarda 8. güne girilirken ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi kesintisiz olarak devam ediyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde 5 gündür devam eden yangın, yoğun güvenlik önlemi alınmasına rağmen Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı. Bölgede bulanan ekipler, yangını söndürmek için yoğun mücadele veriyor.

termik

İşte Antalya, Muğla, Isparta, Denizli, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Hatay, İstanbul ve Manisa’daki yangınlarda son durum.

İşte yangınlarla ilgili son dakika gelişmeleri…

00.25 – ÖREN BELDESİ’NE GİRİŞLER YASAKLANDI

Ören Beldesi’nde polis ve jandarma bölgeyi tamamen kapattı ve giriş-çıkışlara izin verilmiyor. Ören-Bodrum karayolu trafiğe kapatıldı.

00.24 – MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TAHLİYE UYARISI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaptığı açıklamada, “Kozağaçlı hemşerilerimiz ve belediyemizin ekipleri ile beraber kesimler yapılacak bir bent oluşturulmaya çalışılacak. Kozağaç ve Menteşe’de oturan hemşerilerime söylemek istiyorum; belki de belli bir saatten sonra boşaltma kararı çıkabilir. Buna göre hazırlıklı olmamız lazım. Hiçbir direniş göstermeden bulunduğumuz bölgeleri hemen boşaltmamız lazım. Sizin canlarınız bizim için çok önemli. Şuan sabaha kadar yangının ne şekilde ne yöne evirileceğini kimse kestiremiyor ve bize söylemiyor. Ormandan da bize verilen bir bilgi yok, onu da söylemem lazım. Yapılacak ne varsa hemşerilerimizle beraber yapmaya devam edeceğiz” dedi.

00.11 – AZERBAYCAN İLAVE EKİPLER GÖNDERİYOR

Azerbaycan’ın Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 150 kişilik yangına müdahale ekibi, 40 itfaiye aracı ve 1 amfibi uçağı Türkiye’ye göndereceği bildirildi. Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla, 150 kişilik yangına müdahale ekibinin orman yangınlarını söndürmek ve yangını önlemek için Türkiye’ye gönderilmek üzere hazır duruma getirildiği ve sabah saatlerinde Türkiye’ye gitmek için yola çıkacağı belirtildi.

00.01 – SÜTÇÜLER’DE ALEVLER TEKRAR YÜKSELDİ

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyündeki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda pazartesi günü başlayan orman yangını 3’üncü gününde hava ve karadan müdahale ile öğlen saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alınmıştı. Ancak akşam saatlerinde Çandır köyündeki ormanlık alanların farklı bölgelerinde yeniden alevler yükselmeye başladı. Yükselen alevleri söndürmek için çalışmalar sürüyor.

1

23.57 – MİLAS BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tahliyelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başkan Tokat, tahliye kararının ardından ilçesi araçlarıyla tahliye edecek vatandaşların Kurtak, Alatepe, Pinar ve Dereköy yol istikametlerini kullanmalarını istedi. Telaşa, kargaşaya ve heyacana gerek olmadığını ifade eden Başkan Tokat, “Soğuk kanlılıkla ve güvenli şekilde bu süreci tamamlayıp, vatandaşlarımızın güvenle tahliyesini sağlayacağız.” dedi. Ören Marina’da bin 500 kişilik çıkarma gemisinin hazır şekilde beklediğini kaydetti.

23.38 – HATAY DÖRTYOL’DAKİ YANGIN BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çarşamba ve Öğülbek mevkilerindeki ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını, vatandaşların da yardımıyla büyük oranda kontrol altına alındı. Yangın söndürme ekiplerinin bölgedeki çalışması devam ediyor.

23.30 – 8 MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden orman yangının Kemerköy Termik Santraline sıçramasının ardından, Muğla Valiliği ve Milas Belediyesi bölgenin boşaltılması için karar aldı. Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı.

23.20 – UKRAYNA’DAN GELEN 5 YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Ukrayna’dan Isparta Havalimanı’na gelen 5 helikopter, akşam da orman yangınlarına müdahale için hazırlıklarına başladı. Ukraynalı pilotlara müdahale sırasında Türk pilotları da eşlik edecek. Hava karardığında da görev yapacak helikopterler yaklaşık 3 ton su taşıyabiliyor.

23.02 – KARABÜK’TE 10 DÖNÜM ORMAN YANDI

Akşam saatlerinde, Karabük merkeze bağlı Ödemiş köyünde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, 32 personelin 4 arazöz, 3 su tankeri ve 2 ilk müdahale aracıyla yaptığı çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 10 dönüm ormanlık alan zarar görürken, ekipler bölgede soğutma çalışması yapıyor

22.54 DENİZLİ’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesinde 3 gün önce başlayan ve 2 kez kontrol altına alınan orman yangını bugün öğle saatlerinde tekrar başladı. Denizli Büyükşehir itfaiyesi ve orman ekiplerinin yoğun çabaları ile yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Bölgeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

22.47 – PATLAMA RİSKİ YOK

Yangının Kemerköy Termik Santraline sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti.

Yangınla mücadelenin sürdüğü bölgede Ören Mahallesi’nde oturanların da tahliye işlemlerine başlanıldı.

22.30 TERMİK SANTRALE SIÇRAYAN YANGIN SEBEBİYLE VATANDAŞLAR ÇIKARTMA GEMİLERİYLE TAHLİYE EDİLİYOR

Milli Savunma Bakanlığı, “Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor.” açıklamasında bulundu.

1

21.33 – TERMİK SANTRALDE YANICI VE PATLAYICI MADDELER DIŞARI ÇIKARILDI

Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı.

21.23 – CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 15 YANGIN DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yangınlar ilgili, “8 gün içinde 187 yangın çıktı. Bu yangınlardan şu anda 15 yangın devam ediyor ve bunların bir kısmı kontrol altında. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de orman yangınlarında büyük artış yaşandı, burada siyasete yer olmamalı.” dedi.

21.17 – YANGIN TERMİK SANTRALE SIÇRADI, SİRENLER ÇALIYOR

Milas’taki yangınlarda alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı. Şu anda bölgedeki elektrik tellerinden kıvılcımlar düşüyor. Patlama seslerinin de duyulduğu santralden sirenler çalıyor. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi. Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas’taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

Untitled-1

20.43 KARABÜK’TE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN KOTNROL ALTINA ALINDI

Karabük’te Merkeze bağlı Ödemiş köyünde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, 32 personelin 4 arazöz, 3 su tankeri ve 2 ilk müdahale aracıyla yaptığı çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 10 dönüm ormanlık alan zarar görürken, ekipler bölgede soğutma çalışması yapıyor.

20.30 – YARIN GELECEK YENİ DESTEKLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın Azerbaycan’dan destek amacıyla içinde 10 personeliyle beraber bir uçak geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu, “Azerbaycan’dan 2 adet geldi, Ukrayna’dan 1 adet geldi, Rusya’dan gelecek. Yarın sabah kardeş Azerbaycan’dan 1 uçakla 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla 150 personel ülkemize gelecek.” ifadelerini kullandı. 

20.23 KIYIKIŞLACIK’TA ALEVLER TEKRAR YÜKSELDİ

Muğla’da bir haftadır devam eden yangınlarda alevler bir türlü dinmiyor. Akşam saatlerinde rüzgarın da etkisi ile Kıyıkışlacık’ta yangın yeniden alevlendi.

19.55 – MSB: MAHSUR KALAN VATANDAŞ HELİKOPTERLE KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı, “Milas’ın Fesleğen Yaylası’ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşımız, Hava Kuvvetlerimizin 125’inci Eğitim Filo Komutanlığına ait helikopter ve görevli personel tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşımıza ilk müdahale helikopterde yapıldı. Bölgede mahsur kalan başka vatandaşlarımızın olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetimiz devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

19.40 – MSB’DEN YANGINA MÜDAHALEYE DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, “Hatay Valiliğinin talebi üzerine Dörtyol ilçesinde başlayan yangına müdahale için 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan 160 personel görevlendirilmiştir.” açıklamasını yaptı.

18.56 – BAKAN KOCA SON DURUMU PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, “Antalya. 704 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Tedavisi devam eden 6 hastamız var. Bölgedeki felakette 7 can kaybımız olmuştu. 46 Ambulans, 17 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 242 sağlık profesyoneli ile sahadayız.

Muğla. 450 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Tedavisi devam eden 10 hastamız var. Bölgedeki felakette 1 can kaybımız olmuştu. 61 Ambulans, 22 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 306 sağlık profesyoneli ile sahadayız.” açıklamasını yaptı.

18.44 – 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, merkez Yenişehir ilçesi D-400 karayolu üzerinde 31 Temmuz akşam saatlerinde otların tutuşturularak, yangına sebebiyet verilmesi olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Yapılan soruşturma neticesinde faillerin K.Ş. ve B.K. olduğu tespit eden ekipler, belirlenen adreslere yaptıkları operasyona şahısları gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şahıslardan K.Ş. tutuklanırken, B.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

18.21 – HATAY’DA İŞÇİLER DUMANDAN ETKİLENDİ

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çarşamba ve Öğülbek mevkiilerindeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol etmek için Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 2 helikopter, 50 araç, 5 dozer ve 300 işçi mücadele veriyor. Çalışmalar sırasında Çarşamba mevkiinde bir grup işçi dumandan etkilendi. Fenalaşan ekiplere sağlık ekipleri müdahale etti. Sağlıkçılar bazı işçilerin başına su döküp serinletti.

İsmini açıklamayan bir orman işçisi, “Yangının üst sırtından 20 boy hortum çektik. Yangına müdahale ederken 2 vadinin arasında kaldık. Yangına müdahale edemez olduk. Müdür bey, ‘Kendinizi sağlam yere atın’ dedi. Fakat yangından kaçarken dumandan etkilendik. Yangınları hala kontrol altına alamadık” dedi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan da yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

18:15 – DHA VE CNN TÜRK MUHABİRLERİ SON DURUMU BİLDİRDİ

DHA MUHABİRİ ALPARSLAN ÇINAR (MANAVGAT): Şu anda bir yangın söndürme uçağı geçti, sorti yapıyor. Birazdan o noktaya bir su atışı gerçekleştirecek. O noktaya öğle saatlerinden itibaren hem helikopter hem uçakla sık şekilde su atışı gerçekleştiriliyor. Bu da o noktadaki yangının önüne geçilmesinde büyük katkı sağladı. Bu dağın etrafında çok önemli yerleşkeler var. Isparta ve Konya Antalya orman arazilerinin tam sınır noktası burası. Yangın bu dağı aştıktan sonra Isparta ve Konya sınırlarına da girmiş olacaktı. Şu anda bir helikopter geliyor. O da bambisindeki suyu bu alana bırakmış olacak. O alanda yangının alevlerinin önüne geçildiğini söylemek mümkün. Manavgat’ta tek devam eden ve en önemli nokta burası diyebiliriz.

CNN TÜRK MUHABİRİ MUSTAFA BERBER (MİLAS): Bölgede tek helikopter görev yapıyordu ancak kısa süre önce gökyüzünde 3 helikopter gördüğümü söyleyebilirim. Dumanların kaplı olduğu yer kısa süre önce alevlerle kaplıydı ancak o alevler söndürüldü. Sağ taraftan 2. helikopter geliyor. Aldığı suyu yangın bölgesine götürerek gökyüzünden alevleri söndürmeye çalışıyor. Yaklaşık 2 saat önce alevler bir anda yükselmeye başlamıştı.

CNN TÜRK MUHABİRİ SİNAN KUNTER (TURGUT KÖYÜ): Alevler Turgut köyünde maalesef yerleşim yerlerine yakın. Mücadele sürüyor. Ekipler ormanın içlerine kadar girdiler ve alevlerin yoğun olduğu yerlere müdahale ediyorlar. İtfaiye ekiplerinin çalıştığı yerin hemen üstünde yüksek gerilim hattı var. İtfaiye ekipleri kahramanca, canları pahasına mücadele ediyorlar. Burada asıl büyük mücadeleyi hava koşullarına karşı veriyoruz. Rüzgar güneşin batışa geçmesiyle birlikte yer yer çok sert esmeye başladı.

17:30 – TERMİK SANTRALE 400 METRE KALDI

Muğla’nın Milas ilçesinde Kemerköy Termik Santrali’ne kadar yaklaşan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alevler santralin 400 metre yakınına kadar yaklaştı.

Untitled-1

17.07- SON DURUM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 33 ilde 167 orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Pakdemirli, Twitter hesabından, orman yangınlarıyla ilgili son durumu, ayrıntıları içeren bir infografikle paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

“Orman yangınları son durum, 33 ilde 167 yangın kontrol altına alındı. Ormanın Kahramanları’nın 7 ilde, 16 farklı yangınla olan mücadelesi durmadan devam ediyor.”

SAAT 17.08 – TERMİK SANTRAL TAHLİYE EDİLDİ

Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’nde başlayan yangın, önce Bodrum’un Mazı Mahallesi’ne ardından Milas’ın Çökertme ve Türkevleri mahallelerine sıçradı. Alevler, şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı, Kemerköy Termik Santrali’ne yaklaştı. Termik santralin tehliye edildiği öğrenildi.

SAAT 15.28 Sabah saatlerinde kontrol altına alınan Manavgat’ın Kızıldağ bölgesindeki yangında alevler etkisini yeniden artırdı.

DHA muhabiri Alparslan Çınar son durumlu şu sözlerle anlattı:

“Ekipler hem havadan hem karadan kıyasıya mücadele ortaya koyuyor. Yangının devam ettiği en kritik nokta burasıydı. Amaç bu dağa alevlerin ulaşmamasıydı. Ne yazık ki öğle saatlerinde tahmin ediyoruz ki kozalakların sıçraması nedeniyle alevler başladı. Arka tarafında yerleşim yerleri var, buralar tamamen tahliye edildi. Kanyonlar var… Isparta ve Konya orman sınırlarının Antalya ile birleştiği noktaydı burası. Helikopterlerin müdahalesi de sürüyor. Alevlerin bu dağa sıçramaması gerekiyordu ancak ne yazık ki tahmine diyoruz el bombası gibi patlayan kozalaklar 200 metreye ileriye sıçrayabiliyor ki yangının da bu nedenden çıktığı tahmin ediliyor. Vatandaşlar da burada 3 gündür bu alanda seferberlik söz konusu.”

SAAT 15.15 – Beykoz’da ormanlık alanda çıkan yangın, yerden ve havadan müdahale ile kontrol altına alındı.

SAAT 15.00 – BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devam eden orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada rüzgarın bugün yine kuvvetli olduğunu belirterek “Gündoğmuş merkezde yangın kontrol altına alınsa da ilçeden Alanya ve Manavgat tarafından sahile inmeye çalışan yangına müdahale devam ediyor” ifadelerini kullandı.

SAAT 14.30 – HATAY’DA YANGIN

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

hatay

SAAT 13.30 – İSTANBUL’DA ORMANLIK ALANDA YANGIN

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

beykoz

SAAT 13:12 – SON BİLANÇO AÇIKLANDI

İletişim Başkanlığı, yangınlara ilişkin son bilançoyu açıkladı. Buna göre; 28 Temmuz’dan beri meydana gelen 174 adet orman yangınının 161’i kontrol altına alındı.

SAAT 12:40 -ÖREN SAHİLİ’NDEKİ YANGINI ÇIKARMA GEMİSİ PERSONELİ SÖNDÜRDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla gönderilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çıkarma gemisinin personeli Ören Sahili çevresinde yangın olduğunu fark etti. Geminin kıyıya yanaşmasıyla personel hortumlarla sahile indi. Çıkarma gemisi personeli kıyıdaki alevlere müdahale etti. Bu sırada bölgedeki jandarma ekipleri de hortumları taşıyarak gemi personeline yardım etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Bölgede bulunan vatandaşlar da askeri personele teşekkür etti.

SAAT 12:30 – SÜTÇÜLER YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Sütçüler’deki orman yangını 3’üncü gününde büyük ölçüde kontrol altına alındı.

SAAT 11.35 – KIZKUMU PLAJI’NI ÇEVRELEYEN DAĞLAR YANIYOR

Marmaris’te Turgut, Turunç ve Orhaniye mahallelerinde dağların üst kısımlarında yoğunlaşan alevlere müdahale sürüyor. Ekipler, nem oranının yüzde 10, rüzgarın saatteki hızının 50 kilometreleri bulduğu bölgede, havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Alevler, Orhaniye Mahallesi’nde bulunan Kızkumu Plajı’nı çevreleyen dağlara ulaştı. Rüzgar nedeniyle alevler zaman zaman dağların eteklerine inerek, yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Alevler nedeniyle Orhaniye Mahallesi’ndeki 3 ev ve restoran tahliye edildi.

ev

SAAT 10.45 – Antalya’nın Alanya, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

SAAT 10.40 – İzmir’in Dikili ilçesi Salihler mevkiinde çıkan arazi yangını kontrol altına alındı.

SAAT 10.30 – MARMARİS’TEKİ YANGINA GEMİYLE MÜDAHALE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekibi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına denizden destek veriyor.

Hisarönü Mahallesi’nde devam eden yangına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesine denizden de destek geldi.

Alevlerin Orhaniye-Selimiye kara yolu arasındaki Delikliyol mevkisinde bulunan ormanlık alandan deniz kenarına yaklaşmasının ardından bölgeye bir Sahil Güvenlik botu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme gemisi sevk edildi.

Kıyı Emniyeti ekibi, hem denizden söndürme hem de soğutma çalışmalarına destek veriyor.

SAAT 10.20 – Denizli’nin Buldan ve Tavas ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

SAAT 10.08 – MUĞLA’DA 6 BÖLGEDE ALEVLERLE MÜCADELE

Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Seydikemer ve Menteşe ilçelerinde orman yangınları ile mücadele sürüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın bölgesinde hem havadan hem de karadan mücadelesini sürdürürken, bu mücadeleye yerel halk da destek veriyor. Muğlalılar, traktörlerle, su tankerleriyle, ellerinde kova, tırmık ve küreklerle yangından yangına koşuyor. 6 farklı bölgede devam eden orman yangınlarında bu sabah itibariyle, 16 helikopter ve 5 uçak havadan müdahale ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğlalı vatandaşlar da gelecek güzel haberlerle rahat bir nefes almak istiyor.

SAAT 09.48 – OGM’DEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü, yurdun birçok noktasında devam eden yangınlarla ilgili son bilgileri verdi.

OGM’den yapılan yazılı açıklamada, 28 Temmuz- 04 Ağustos 2021 tarihleri arasında 39 ilde 174 orman yangını çıktığı bildirildi. Bu yangınlardan 160’ının kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, “5 ilde 14 adet yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca ekiplerimiz tarafından 98 adet kırsal alan yangınına müdahale edilmiştir. Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5250 personel mücadelede görev yapmaktadır” denildi.

SAAT 09.35- AYDIN’DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Aydın’ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Alemler Mahallesi’ndeki Karıncalı Dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine havanın aydınlanmasıyla helikopter ve uçakla da destek veriliyor.

SAAT 09.30 – MUĞLA’YA OLASI TAHLİYE İÇİN ÇIKARMA GEMİSİ GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’nca Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarında ihtiyaç halinde halkı denizden tahliye etmek için bir karakol botu ve çıkarma gemisi sevk edildiği duyuruldu. Ayrıntılar için tıklayın…

SAAT 09.00 – TERMİK SANTRALİN PATLAMA RİSKİ BULUNMUYOR

DHA muhabiri Hande Nayman Muğla Ören’deki Kemerköy Termik Santrali’nin olduğu bölgedeki son durumu paylaştı.

Neyman, “Termik santral yetkilileri, şu anda tehdit unsurunun olmadığını ifade ettiler. Termik santralin patlamasına ilişkin tüm endişelerin yersiz olduğunu söylediler. ‘Patlama riski bulunmuyor’ dediler, üst düzey tedbirler alındı.” ifadelerini kullandı.

SAAT 06.15 ÇANAKKALE’DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü. Yangında yaklaşık 10 dönüm alan zarar görürken bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

03.00 HATAY’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, TOMA’nın da kullanıldığı müdahaleyle kontrol altına alındı.

SAAT 01.20 – MSB’DEN ISPARTA’DAKİ YANGIN SÖNDÜRME FAALİYETLERİNE DESTEK

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Isparta Valiliğinin talebi üzerine bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımızdan itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

YANINNN

SAAT 01.08 – ISPARTA’DA KOVADA MİLLİ PARKI’NDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Kovada Milli Parkı’nda Denizaltı mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 5 itfaiye, 2 arazöz, çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi. Bölge halkı da traktörlerle su taşıyarak ekiplere destek verdi. Yangın, geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

DENIZLI

SAAT 00.28 – MSB DENİZLİ’DEKİ YANGIN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Denizli’de çıkan yangına müdahale etmek için 11’inci Komando Tugay Komutanlığının iş makineleri ve personelinin görevlendirildiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X