Korona mücadelesinde yeni aşama: Fabrikalara ‘çalışma yeri’ denetimi

Bir yandan doktorların verdiği olağanüstü mücadele, bir yandan filyasyon ve denetim ekiplerinin saha çalışmaları, bir yandan Vali ve kurum müdürlerinin nüfus yoğunluğu olan yerlerde uyarıcı gezileri. Bursa’da son günlerde vaka sayıları artınca, tüm bu önlemlerin yanı sıra yeni bir aşamaya geçiliyor. Çalışan sayısı fazla olan fabrikalardaki çalışma yeri ve koşulları Çalışma Müfettişleri tarafından korona kapsamında denetlenecek. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Korona mücadelesinde yeni aşama: Fabrikalara ‘çalışma yeri’ denetimi
HABERİ PAYLAŞ

1 ay öncesinde… Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca her akşam, günün tablosunu açıklarken “Bursa’daki yükseliş” dikkat çekip uyarılar yapıyordu.

Sonra…

Kent genelinde alınan önlemler, kurumların mücadelesi, vatandaşın daha dikkatli davranmasıyla Bursa vaka artışı en çok olan iller listesinden çıktı.

Son günlerde…

Bursa’da vakalar yeniden tırmanışa geçince, İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’nın açıklamasını geçen hafta aktardık.

Ardından…

Vakaların artışı nedenlerinden olan “virüslü hastaların temas ettikleri kişileri bildirmemeleri” gerçeğine yer verdik. İşleri bozulur kaygısıyla söylenmeyen temaslılar ne yazık ki virüsün artışında sanılandan daha etkili oldu.

Nitekim…

Bursa Valisi Yakup Canbolat da buna dikkat çekerken adeta yalvarıyor.

Gelinen noktada…

Valilik koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü, belediyeler, polis ve jandarma gibi güvenlik güçlerinin sürdürdükleri denetimlerle filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinin çalışmaları dışında yeni bir aşamaya geçildi.

Bu kez…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti ve işçi sayısı yüksek fabrikalar için Çalışma Müfettişleri yoğun bir denetim hazırladı.

Buna göre…

Fabrikalarda “çalışanların sağlıkları ve çalışma ortamının gözetimi” konulu denetimler planlandı. Bu denetimler, işyeri hekimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının çalışmalarını da kapsayacak.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X