KOSGEB KOBİ’lere çöpçatanlık yapacak

KOSGEB Bursa Başkanı Akdağ, AB ile nisan ayında imzalayacakları protokolün ardından, Bursa’da KOBİ’lere dev ekonomilerdeki şirketlerle teknoloji işbirliği ve ortak yatırımlar konusunda çöpçatanlık yapacaklarını söyledi.

KOSGEB KOBİ’lere çöpçatanlık yapacak

KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, KOBİ’lere önemli fırsatlar sunacak yeni bir Avrupa Birliği (AB) projesinin müjdesini verdi. 

Akdağ, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin Çırağan Söyleşilerine katıldı. Derneğin Çırağan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen söyleşide Akdağ, TÜMSİAD üyelerine 2015 yılı proje desteklerini anlattı.

Türkiye’de 3 milyon 400 bin işletme olduğunu ifade eden Akdağ, ”Ülkemiz ekonomisinde KOBİ’lerin çok ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Ülkemizdeki tüm istihdamın yüzde 76’sını KOBİ’ler gerçekleştiriyor. Ülkemizde yapılan tüm satışların yüzde 69’unu, yatırımların yüzde 53,7’sini, katma değerin yüzde 53,3’ünü ve ihracatımızın yüzde 62’ler mertebesini KOBİ’ler yapıyor” diye konuştu.

EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ

Ahmet Akdağ, dünyada hatırı sayılır ekonomiye sahip ülkelerde de KOBİ’lerin büyük önem taşıdığını anlatan Akdağ şöyle devam etti: ”KOBİ’ler ekonominin bel kemiği. Dünyanın birçok ülkesinde KOBİ’leri desteklemek için KOSGEB benzeri kuruluşlar var. Cumhuriyet tarihimizin en önemli vizyon projelerinden biri olan 2023 vizyonu doğrultusunda dünyanın en önemli 10 ekonomisi arasında girme hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmanın yolu da KOBİ’lerden geçiyor. Türkiye’de 3 milyon 400 bin işletme bulunuyor. Biz bu rakamları daha da yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Nüfus olarak incelendiğinde Japonya’nın nüfusu Türkiye’ye yakın. Ancak Japonya’da işletme sayısı 7 milyon. Burada bizim üstümüze düşen görev işletme sayılarını artırmak. Bunu artırmak için girişimcilik kültürünü geliştirmek ve var olan işletmeleri desteklemek.”

713 MİLYON LİRALIK KREDİ AĞACI

Akdağ, Bursa’da 11 binden fazla işletmeyi krediyle buluşturduklarını söyledi. Bu kredilerde faizi KOSGEB’in üstlendiğini vurgulayan Akdağ, ”İşletmelerimiz sadece ana parayı ödedi. Bursa’da 713 milyon TL’lik bir kredi ağacı oluşturduk. Bunun da çok güzel sonuçlarını gördük” dedi.

AB İLE PROTOKOL İMZALAYACAĞIZ

Bursa’da yakın bir zamanda yeni bir programın başlayacağını dile getiren Ahmet Akdağ, şöyle devam etti: ”KOZMEP dediğimiz bir programla Avrupa Birliği kaynaklarını işletmelerimize sunabilme imkanına sahip olacağız. Çok önemli bir proje. Henüz imzalamadığımız için çok detay veremiyorum. Biz bu projeyle işletmelerimize çöpçatanlık yapmak istiyoruz. AB’ye üye ve aday olan ülkeler, ABD, Çin, Rusya gibi ülkelerdeki işletmelerde ticaret ve teknoloji noktasında işbirliği, ortak yatırımlar yapmalarını, bilgi paylaşmalarını arzu ediyoruz. Projeyi AB bu amaçla hazırladı. Bizler de Bursa KOSGEB olarak bölgemizdeki konsorsiyumun koordinatörlüğünü üstleniyoruz. Nisan’ın 14’ü ya da 16’sında AB’yle protokol imzalayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X