Kosova’dan ‘Milli İrade’ yürüyüşü

Kosova’nın Mamuşa kentinde Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Uluslararası Domates Festivali’ kapsamında Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla ‘Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü’ yapıldı.

Kosova’dan ‘Milli İrade’ yürüyüşü

Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa’da, bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Uluslararası Domates Festivali’, Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla ‘Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü’yle başladı. 

Mamuşa Belediye binasından başlayan ‘Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü’, Çanakkale ve Kosova Şehitler Anıtı’nda son buldu. ‘Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü’ne Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Topçu Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yunus Emre TKM Müdürü Mehmet Ülker de katıldı. Burada okunan dualar ardından, Anadolu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen festival törenine geçildi. Saygı duruşu ve Türkiye ile Kosova marşlarının okunmasıyla başlayan törende konuşan Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Kosova’nın her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu vurguladı. Büyükelçi Kılıç da Kosova ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerin geçmişe dayandığını hatırlattı.

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’yı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, “Çünkü Kosova bizim kardeşimiz, Kosova bizim canımız. Bu yüzden Bursa olarak da Kosova’yı çok önemsiyoruz. Nasıl Bursa’ya hizmet ediyorsak tüm bu gönül coğrafyamıza da aynı sorumluluk içerisinde hizmet ediyoruz. Çünkü Bursa’mız bir payitaht. Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin Murat Hüdavendigar’ın şehri, bir balkan şehri. Tüm Bursalı hemşehrilerimizin Balkanlarla akrabalık bağları var. Bu dostlukların, kardeşliğin pekişmesi açından güzel köprüler atılıyor. Daha güçlü bir Kosova için Mamuşa halkının yaşam stantlarının yükselmesi için bizler de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye ve Bursa olarak yatırımcılarımızı buraya gönderiyoruz. Türkiye’den gelen yatırımcı sayısı 400’ü geçmiş. Bu yatırımcılar Kosova’nın kalkınması için kardeşliğin gelişmesi için çalışıyoruz. Bu yatırımlar artarak devam edecek. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi büyük ilgi gördü. Gece Rumeli Ekrem ve Yavuz Şanlı’nın konseri ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X