Köyceğiz Devlet Hastanesine Yoğun Bakım Ünitesi Kazandırılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde D grubu statüsünde olan devlet hastanesinin C grubu büyük hastane statüsüne yükselmesi için ilk adım atıldı. Köyceğiz…

Köyceğiz Devlet Hastanesine Yoğun Bakım Ünitesi Kazandırılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde D grubu statüsünde olan devlet hastanesinin C grubu büyük hastane statüsüne yükselmesi için ilk adım atıldı. Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde “1. Seviye 4 (Dört) Yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi Açılması” Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye’de Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri Kitapçığı”nda tüm hastanelerdeki yoğun bakım hizmetlerinin planlaması yapılmış, ancak mevcut hali ile 30 yataklı D Grubu hastane statüsünde hizmet veren Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesi açılması planlanmamıştı. Ancak, C Grubu Hastane statüsüne geçişin ilk aşaması olan yoğun bakım ünitesinin açılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde devreye giren AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’in desteği ile onay çıktı. AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer; yoğun bakım ünitesinin açılmasını onaylayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bakanlık yetkililerine ve büyük çaba harcayan Köyceğiz Hastanesi yönetimine teşekkür ederek, sağlık yatırımlarına devam edeceklerini ve sağlık alanında hemşerilerimize en iyi şartlarda hizmet verilmesi çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti. Özyer; ‘’Yoğun bakım ünitesi açılmasının onayı ile birlikte; yoğun bakım ünitesine hasta kabulü başlayacak, hastanemiz hem hizmet, hem personel, hem de ekonomik, açından daha da güçlenecektir. En kısa süre içerisinde de D Grubu küçük hastane statüsünden, büyük hastane statüsü olan C Grubuna yükseltilmesi için müracaatımız yapılarak, konun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Muğla’ya yatırım ve hizmetler kesintisiz olarak sürdürülecek’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X