‘Köyden kente göçü durduracağız’

Türkiye’nin en verimli topraklarının bulunduğu Bursa Ovası’nda gerçekleştirilen tarımsal faaliyeti hareketlendirmek, yetiştirilen ürünlerin doğrudan satışını sağlayarak üreticiye destek olmak adına kolları sıvayan Osmangazi Belediyesi, Armuyköy Mahallesi’

‘Köyden kente göçü durduracağız’

Yaklaşık 21 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan tesis içerisinde, ovada yer alan 16 köyün kendine ait satış üniteleri bulunacak. Çiftçiler, her biri 9,8 metrekare kullanım alanına sahip olan bu satış ünitelerinde, köyde yetiştirdikleri ürünlerini pazarlayabilecek. WC ünitesi, mescit binası, 32 araçlık otoparkı ve çocuklar için spor alanının bulunacağı tesisin inşaat çalışmalarına Ramazan Bayramı sonrasında başlanacak. İnşaat çalışmalarının yaz sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 

Projenin gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulunup bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak köylerimizi birer cazibe merkezine dönüştürmek adına çalışıyoruz. Hedefimiz kente göçün önüne geçip, kentten köye göçü başlatmak. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalardan birisi de Armutköy’de inşa edeceğimiz Üretici Pazarı projemiz. 

Ovada yer alan köylerimizde yetiştirilen ürünlerin pazarlanacağı bir tesis olacak. Üreticiden direk tüketiciye satışın olacağı bu tesiste, ovadaki 16 köyümüzün hepsinin kendine ait dükkanı yer alacak. İnşaat çalışmalarına Ramazan Bayramı sonrasında başlıyoruz. Bu yaz ayları içerisinde bitirmeyi planladığımız projemizde hem üreticimiz hem de tüketicimiz kazanacak. Çiftçimize, tüketicimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X