Koyun keçi yetiştiricisine Birlik’ten destek

Bursa Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricieri Birliği, ilçedeki yetiştiricilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bursa merkez ve 6 ilçede faaliyet sürdüren birlik yönetimi, İznik’te üreticiler ile bir araya geldi.

Koyun keçi yetiştiricisine Birlik’ten destek

HAYRİ ŞEN

 

Toplantıda sektörün genel sıkıntıları tartışıldı. Birlik Başkanı Yıldırım Oran 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tebliği ile süt ve süt ürünlerinin açık halde satışa sunulmasının yasaklanması konusunda açıklamalarda bulundu. Oran, birlik olarak ferdi işletmelerin ayakta kalmaları için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Oran, süt ve süt ürünlerinin ambalajlama sıkıntısını belli bölgelere kuracakları ortak kullanıma açık lokal ambalajlama tesisleri ile aşabileceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Uzman Veteriner Hekim İbrahim Çetin de, şap hastalığı konusunda bakanlık, il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından gerekli müdahalenin zamanında yapıldığını ancak üreticilerin tedbirli davranmaları gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X