Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Kral Abdullah öldü petrol fiyatları fırladı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in, üç haftadan bu yana tedavi gördüğü hastanede, 91 yaşında vefat etmesinin ardından petrol fiyatlarında artış yaşandı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, üç haftadan bu yana

Kral Abdullah’ın ölümünün duyulmasının ardından ham brent petrolün 15 Mart vadeli Future sözleşmeleri yüzde 1,59 artarak 49,29’a ulaşırken, Batı Teksas türü ham petrolün 15 Mart vadeli Future sözleşmeleri yüzde 1,47 artarak 46,99 dolara yükseldi.

Haziran 2014’ten bu yana yüzde 50’den fazla değer kaybeden petrol fiyatları geçen haftalarda son 6 yılın en düşük seviyesine kadar yaklaşmıştı. 

Bazı uzmanlar, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümünün ardından 1995’ten bu yana Petrol Bakanı olan Ali en-Naimi’nin görevinden alınabileceği ihtimali nedeniyle yakın vadede petrol fiyatlarında belirsizliğin artacağı görüşünde. Bazı analistler ise Suudi Arabistan’ın, petrol fiyatlarını düşürmek ve pazardaki büyük payını korumak için uzun vadeli bir plan belirlediğini ve Kral Abdullah’ın ölümünün bu konuda bir değişikliğe neden olmayacağını ifade ediyor.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye, Dünya Bankasından "Yeşil ve Geleceğin Şehirleri Projesi" kapsamında 191,5
Sıradaki Haber Türkiye’nin Yeşil Şehirler Projesine 191,5 milyon euroluk finansman