Kripto para operasyonu! 4 kişi gözaltında…

Kripto Para platformu Vebitcoin isimli şirket faaliyetlerini durdurdu, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) soruşturma başlattı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kripto para operasyonu! 4 kişi gözaltında…

Muğla merkezli kripto borsa şirketi Vebitcoin, dün faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Karara gerekçe olarak son dönemde sektörde yaşanan gelişmeler gösterildi, “İşlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi.” denildi. Açıklamada şirketi çok zorlu bir sürecin beklediğine işaret edildi.

Açıklama üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK harekete geçti. Vebitcoin şirketinin Türkiye’deki banka hesaplarına bloke koydu. Hem firma hem de yöneticileri hakkında inceleme başlatıldı.

MASAK’ın inceleme kararından sonra Muğla İl Emniyeti Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri düğmeye bastı. Şirketin CEO’sunu evinde gözaltına aldı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında şirket CEO’su da bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X