Kültürpark’ta yeni dönem! Bundan sonra…

Bursalıların özellikle yaz aylarında tercih ettikleri Kültürpark’ta, girişlerde yaşanan araç yoğunluğun önüne geçilmesi amacıyla Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)  dönemi başlatıldı.

Kültürpark’ta yeni dönem! Bundan sonra…

DERYA DEMİR

1 Ağustos itibari ile sistemin başlatıldığı parkta, özellikle yaz dönemlerinde oluşan uzun kuyrukların son bulması planlanıyor. Sistemle bunun yanı sıra giriş ve çıkışları kontrol altına alınması planlanıyor. 

YILLIK 500, 6 AYLIK 300 LİRA

BURFAŞ tarafından kontrol altında tutulan Kültürpark araçlı girişleri düne kadar HGS yerine, yapılan abonelikler ya da tek geçişlik olan biletlerle sağlanıyordu. Bundan sonra araç sürücüleri Kültürpark’a giriş yapmak istiyorsa yıllık 500 lira ve bir defaya mahsus olmak üzere 100 liralık HGS’ye kayıt ücreti verecek.

Bir yıl abone olmak istemeyen vatandaşlar da 6 aylığı için 300 lira+100 lira şekilde bir bedel ödeyecek. HGS ile giriş yapmak istemiyorum diyen vatandaşlar için de giriş ücreti 7 TL olan biletli girişler devam edecek.

HGS sistemi şimdilik İpekiş, Beşikçiler ve Eski Nikah kapılarında mevcut. İlerleyen dönemlerde Çakaldere ve Altınceylan kapılarında da sitem işler hale gelecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X