Kumyaka narenciyesi pazara çıkacak

Kumyaka’da yetişen mandalina, portakal, kivi, avokado ve limon gibi meyveler, Mudanya’da belirli günlerde kurulan Mudanya Meyve Üreticileri Birliği pazarlarında tüketici ile buluşacak.

Kumyaka narenciyesi pazara çıkacak

ÖMER BİLİK

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, Kumyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramiz Batmaz’la Kumyaka narenciyesini değerlendirmek üzere görüş birliğine vardı. Aydoğan Kumyakalıların bahçelerinde doğal olarak yetişen narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi için ürünü üretici pazarlarına taşımak istediklerini belirtti. 

Aydoğan ‘Doğal ürün sağlığımız için kıymetlidir. Böylesine güzel ürünleri halkımızla buluşturmak istedik’ dedi.

Kooperatif Başkanı Ramiz Batmaz da, ‘Bahçelerimizde bolca üretilen birbirinden lezzetti narenciye ürünlerini Kumyaka kadınları reçel ve marmelat yaparak ekonomimize kazandırmakta. Ancak ürün bolluğu nedeniyle belli bir miktar narenciye ya dalında kurumakta ya da toprağa düşerek heba olmakta. Projenin halkımıza faydalı olacağına inanıyorum’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X