Kurutulmuş bamya altınla yarışıyor

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kurutulmuş çiçek bamyanın toptan 110 lira olan kilogram fiyatı, tüketiciye ulaşana kadar 150 lirayı buluyor.

Kurutulmuş bamya altınla yarışıyor

Hasadı haziran ayında başlayan ve ekim ayına kadar süren sarı renkli, küçük meyveli çiçek bamyası, genellikle kurutularak değerlendiriliyor. Türkiye’nin önemli bamya üretim merkezlerinden Amasya’nın Taşova ilçesinde kurulan pazarda üreticiler, kuruttukları bamyayı 110 liradan toptancılara satıyor. Toptancılar da ürünü Türkiye geneline pazarlıyor. Bamyanın kilogram fiyatı market ve manavlarda 150 liraya kadar çıkıyor. Taşova Ziraat Odası Hasan Dikmen, ilçede yılda ortalama 250 ton bamya üretildiğini ve bunun Türkiye’nin bamya ihtiyacının yüzde 30’u olduğunu söyledi. Dikmen, ”Türkiye’de ürünün fiyatını Taşova’da kurulan bamya pazarı belirliyor. Bamya üretimi gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Üreticimiz çok büyük emekler veriyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X