Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti sunan yerlerde KDV oranını artırmaya hazırlanıyor. Buna göre işletmelerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a çıkacak. Alkollü işletmelerde ise KDV yüzde 18’den yüzde 20’ye yükselecek.

Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın lokanta ve kafelerde vergi artışına ilişkin tebliği yayınlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığınca yayınlanan tebliğ taslağına göre yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oranını düzenleyen maddede değişikliğe gidildi.

Karara göre yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

Tebliğ taslağına ilişkin görüşler toplanacak. Son halinin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından resmen uygulamaya girecek.

ALKOLE YÜZDE 20 KDV UYGULANACAK

Kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri, büfe dahil lokantalarda KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a çıkacak.

Bu işletmelerde alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV oranı yüzde 20’ye çıkartılacak.

Alkollü hizmet veren işletmelerde de KDV oranı yüzde 20’ye yükselecek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X