Marketlerde kısıtlama fırsatçılığı mı başladı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, tam kapanma sürecinde semt pazarlarının kurulamayacak olmasından kaynaklı marketlerde fiyatların artıp artmadığına yönelik durumu bugünkü köşesine taşıdı…

Marketlerde kısıtlama fırsatçılığı mı başladı?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

17 günlük kısıtlama süresince semt pazarları dahil çoğu iş yeri faaliyetlerine ara verdi. Ancak gıda zincirinin kırılmaması adına marketler ve bazı işletmelerin faaliyetlerine izin verildi.

Fakat, bunun bir fırsatçılığa dönüyor olması üzücü.

İddiayı Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu ortaya attı.

Aksu, kısıtlama açıklamasının hemen ardından esnafının pazarları açabilmesi için mücadele ediyor ama maalesef genelgede bir değişiklik yok.

Başkan Aksu, marketlerin, pazarların kapalı olduğu bugünlerde sebze meyve fiyatlarını anormal düzeyde artırdıklarını ileri sürüyor.

Reyonlarda bu durum gerçekten böyle mi?

Semt pazarlarının açılı olmadığı ortamı fırsat bilip, gerçekten zincir marketler sebze ve meyve fiyatlarını rayicin çok üstünde bir rakama mı satıyorlar?

Market yöneticileri serbest piyasa koşullarını öne sürebilirler ama maalesef bir ürünün tarla çıkış fiyatı üç aşağı beş yukarı belli.

Tüketiciye gelene dek aracılardan sonra bir o kadar da marketlerin üstüne ilave etmesi gerçekten anlaşılabilir gibi değil.

Bunun helal bir gelir olmayacağını, market sahip ve şirketlerinin kazançlarının bu nedenle kirlenebileceğini düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X