Marmarabirlik son ödemeyi bugün yapıyor

Marmarabirlik’in 2014-2015 ürün alım kampanyasında ortak üreticilerine yapacağı 31,7 milyon lira tutarındaki son dilim ödeme ile kampanya bedeli de tamamlanmış oluyor.

Marmarabirlik son ödemeyi bugün yapıyor

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, bu yılın olumsuz hava şartları nedeniyle önceki yıllara göre zeytin üreticisi açısından zor ve sıkıntılı olduğunu söyledi. 

Marmarabirlik’in üretici ortaklarını mağdur etmemek adına tarihinde ilk defa ürün alım kampanyasını öne çektiğini ifade eden Asa, ürün alım bedellerinin ödemesini de buna göre ayarladıklarını belirtti. 

Asa, ürün alım kampanyasının 22 Ekim’de başlayıp, 9 Ocak tarihinde sona erdiğini ve bu sürede toplam 27 bin ton ürün alımında bulunduklarını vurguladı. 

Hidamet Asa, ”’Yaşanan rekolte düşüklüğüne rağmen kooperatiflerimiz aracılığıyla gerçekleştirilen 27 bin ton ürün alımlarının Marmarabirlik açısından önemli olduğunu ve üretici ortağımızın Birliği’ne duyduğu güvenin göstergesini teşkil ettiğini  söylemeliyim” dedi.

YÜZDE 70 ÖDENDİ

Üretici ortaklarına ilk dilim ödemenin 14 Kasım 2014’de yapıldığını hatırlatan Asa, bu tarihten itibaren toplamda yüzde 70’lik kısmının ödendiğini kaydetti. 

Asa, ”Ürün alım kampanyası başlamadan  önce ortaklarımıza  ürün bedellerinin ödemesinde sıkıntı yaşatmayacağımızı söylemiştik. Ödemeleri belirli bir takvimde sık ödeme dilimlerinde yaptık. Bugüne kadar ürün bedellerinin toplamda yüzde 70’lik kısmını ödeyerek önemli bir çalışmaya imza attık” diye konuştu.

31,7 MİLYON LİRA

Ürün alım kampanyasının bitiminde ortaklara kalan ürün bedellerinin tamamının ödeneceğini söylediklerini belirten Hidamet Asa, ”Söz verdiğimiz üzere bugün 31,7 milyon lira tutarındaki son dilim ödemeyi yapıyoruz. Bu ödeme ile üretici ortaklarımızın ürün  alım bedelinin tamamı kapanmış olacağı gibi toplam da 115,8 milyon liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız” dedi. 

Asa, bir taraftan ürün bedellerinin tamamını öderken bir taraftan da üretici ortaklarının önemli girdi kalemlerinden olan gübre ve zirai ilaç yardımı için 22 milyon liranın ortaklara dağıtılmak üzere tahsis edildiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X