Marmarabirlik’in enerji projesi dünyaya tanıtılacak

Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktör Yardımcılığına seçilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Mustafa Sepetçi, Marmarabirlik’in Zeytin Atıklarından Elektrik Üretme Projesi’ni inceleyerek, ”Zeytinyağının en büyük sorunu olan karasuya Ma

Marmarabirlik’in enerji projesi dünyaya tanıtılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü heyeti, Marmarabirlik’e inceleme ve çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette, kooperatif işlemlerinin daha hızlı ve etkin şekilde yürütebilmesi için uygulanan Kooperatif Bilgi Sistemi’ne (KOOPBİS) ilişkin değerlendirmeler ele alındı. Marmarabirlik’in Zeytin Atıklarından Elektrik Üretme Projesi’ni de inceleyen heyet, projenin ‘karasu’yun arıtılması konusunda dünyaya örnek olacağına işaret etti.

İLK OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Heyete başkanlık eden Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Sepetçi, şunları kaydetti:

”Marmarabirlik, zeytinyağının en büyük sorunu olan karasuyun arıtılması için çevresel bir çözüm üretmiştir. Proje, çok yaygın olan üç fazlı sistemle üretimde ortaya çıkan karasuyun bertarafı için doğaya saygılı bir çözüm sunmaktadır. Fosil kaynakların azalmakta olduğu ve çevre hassasiyetinin arttığı günümüzde yenilenebilir enerji üretimi gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Tesis aynı zamanda kendi alanında bir ilk olma özelliğine de sahiptir. Projenin UZK aracılığıyla dünyaya tanıtımı için gayret harcayacağım.”

   

ORTAKLARIN GURUR KAYNAĞI

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Bakanlık heyetinin inceleme ve çalışma yapmak üzere Marmarabirlik’i ziyaret etmesinin, kooperatifçiliğin temsiliyeti ve Marmarabirlik’in geleceği açısından önem arz ettiğini söyledi. Zeytin atıklarından enerji üretimi projesini de değerlendiren Asa, ”Sıfır atık prensibiyle çalışan elektrik üretim tesisimizin, sektörün geleceği açısından örnek bir proje olması ve dünyada bir ilk olması Marmarabirlik ortaklarının gurur kaynağıdır. Son 5 yıldır Ar-Ge’ye büyük önem verdik. Marmarabirlik’in geleceğini şimdiden planlamaktayız. Bu kapsamda yenilenebilir enerji projelerimize de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X