Meclis kürsüsünden uyardı: Dağda 9 köyün ormanları madene gidecek

TBMM’de Çevre Ajansı Yasası görüşülürken CHP Grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ihaleye çıkarılan maden sahaları ve ruhsat verilen bölgelere dikkat çekerken Bursa’dan çarpıcı örnekler verdi.“Bursa’da 13 maden ihalesi yapılmış, 7’si Uludağ eteklerinde” diyen Aydın, 9 köyün muhtarlarının yardım istediklerini söyleyip çağrı yaptı: Ormanlar mahvedilirse; içecek su, yiyecek ekmek, yaşayacak alan bulamayacağız… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Meclis kürsüsünden uyardı: Dağda 9 köyün ormanları madene gidecek

Gerçi… Küresel bir sorun olarak iklim değişikliği var ve kuraklık yaşanıyor, ama insan eliyle doğanın etkilenmesi de önemli pay sahibi.

Çünkü…

Toprağın üstünde, doğanın dengesini sağlayan en önemli unsurlar arasında ormanlar var. Oksijen üretip havayı temizleyen, yağmurları davet eden ağaçlar bazen toprağın altındaki madenler için heba ediliyor.

Örneğin…

Kömür rezervi ve üretiminde sıkıntısı olmayan ülkemizde, Uludağ gibi eşsiz bir bölgenin yerüstündeki zenginliklerinin yeraltından çıkacak kömür için heba olacağını düşünmek bile rahatsız edici.

Tehlikeyi…

TBMM’de Çevre Ajansı kurulması görüşülürken CHP Grubu adına kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın konuşmamasıyla öğrendik.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X