Meclis’te Nilüfer tartışması

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumuna Nilüfer Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışma vurdu.

Meclis’te Nilüfer tartışması

SEYİT GÜNDOĞAN

Kent Ormanı’nın işletmesinin Burulaş’a devredilmesi ile Nilüfer Belediyesi’nin 2 adet otobüs talebinin Büyükşehir tarafından reddedilmesi tartışmaya yol açtı.

OTOBÜS TALEBİ REDDEDİLDİ

Oturumda ilk olarak Nilüfer Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden 2 adet otobüs talebi; Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından, Nilüfer Belediyesi’nin bütçe oranının kişi başına düşen payın 804 lira olması nedeniyle reddedildi.

Bunun üzerine söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine adaletli ve eşit oranda katkı yapması gerektiğine dikkat çekerek, bu taleplerinin reddedilmesinin eşitlik ve adalet ilkesine ters düştüğünü söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, adaletli hizmet dağıtımı için Büyükşehir’in var olduğunun altını çizerek, “Eşitlik, bütçeden kişi başına düşen payı en çok olan ilçe olan Nilüfer ile, bütçeden kişi başına düşen payı en az ilçe olan Harmancık arasında adaletli katkı yapmaktır. Adalet, bütçesi en çok olan ilçe ile bütçesi en az olan ilçe arasında denge kurmaktır. Bunu siyasi polemik konusu yapmasını anlamıyorum” diye konuştu. 

KENT ORMANI’NI BURFAŞ İŞLETECEK

Mecliste ayrıca; Büyükşehir’e devredilen Atatürk Kent Ormanı, sosyal tesis olarak işletilmek üzere aylık 7 bin 500 lira bedelle 10 yıllığına Burfaş’a verildi. 

Bu maddeye de karşı çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin, daha önce Atatürk Kent Ormanı’na hiçbir şey yapılmamış gibi bir izlenim yaratmaya çalıştığını belirterek, Büyükşehir’in yaptığı çalışmaların abartıldığını savundu. Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak bu işin takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Bozbey’in bu sözlerine sinirlenen Başkan Altepe de, Nilüfer belediyesinin Kent Ormanı’nı terk ederken, trafo, elektrik kabloları, aydınlatmalar gibi bir çok malzemeyi söktüğünü kaydetti. 

O nedenle baştan aşağıya bir çok çalışma yapmak durumunda kaldıklarını vurgulayan Altepe, “Siz orasının 10 yıllığına kiralık olduğunu ve sürenizin dolacağını bilmiyor muydunuz? Satın mı aldınız, tapusu mu sizde. Kiracı olduğunuzu bilmiyor musun? Giderken niye her şeyi söküp gidiyorsunuz. Adam gibi gitseniz ne olurdu?” şeklinde çıkıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X