MBA Okulları eğitime başlıyor

MBA Okulları’nın 4’ncü kampüsü 2021-2022 eğitim- öğretim yılında Özlüce’de kapılarını açacak. Anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm kademelerde eğitim verilecek okulda, teknolojik ve bilimsel standartlar en üst düzeyde tutulacak.

MBA Okulları eğitime başlıyor

HATİCE DAL

Medicana’nın eğitim grubu MBA Okulları, Özlüce kampüsüne ilk öğrencilerini önümüzdeki eğitim döneminde kabul edecek. 2018-2019 eğitim yılında İstanbul ve Ankara’da açtığı kampüsleri ile hizmete başlayan ulusal eğitim markası MBA Okulları’nın Özlüce Kampüsü, 14 bin 800 metrekare kapalı, 4 bin metrekare açık alanda bilimsel ve teknolojik standartlarda öğrencilerini karşılamaya hazır. Kampüste, anaokulundan lise son sınıfa kadar 14 yıl kesintisiz eğitimin verilebilmesinin yanı sıra uygulamalı derslerin yapılacağı laboratuvarlar, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, buz pisti bulunuyor. Bunlara ek olarak MBA Yabancı Diller Merkezi’nde öğrencilere yabancı dil eğitimi verilecek. MBA E-sport Merkezi’nde ise yetenek ve beceri atölyelerinde öğrencilerin ilgi alanlarına uygun olarak eğitimler hazırlanacak.

‘AKADEMİK HEDEFLERE ULAŞTIRACAĞIZ’

Öğrencileri akademik hedeflerine ulaştırırken aynı zamanda da hayata hazırlayacaklarını belirten Okul Müdürü Burhan Yazgan, donanım yeterliliği üst seviyede bulunan MBA Okulları Özlüce Kampüsü’nün Bursa’da eğitim hayatına ayrı bir renk katacağını düşündüklerini söyledi. Akademik derslerle birlikte disiplinler arası ilişki kurularak işlenen ekoloji derslerinde öğrencilere doğayla temas etme olanağı sunulacağını da söyleyen Burhan Yazgan, “Anaokulumuzda, çift dilli eğitim programına ilaveten tüm kademelerde Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) standartlarında ilk yabancı dil İngilizce, ikinci yabancı dil Almanca veya İspanyolca olarak verilecek. Cambridge Sınav Merkezi de olan kampüste, Anadolu ve Fen Lisesinde eğitim dilimiz İngilizce olacak. Community Involvement Programme (CIP) topluma hizmet programımız ile tüm kademelerde öğrencilerimiz toplumsal sorumluluk bilincini kuramsal olarak kazanırken, lise düzeyinde zorunlu uygulamalı ders olarak işleyeceğiz” dedi.

SAĞLIK ÖNCELİĞİMİZ

MBA Okulları Kariyer Akademisi ve Ölçme Değerlendirme sistemiyle, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin ulusal sınavlara başarıyla hazırlanma olanağı bulduğunu da kaydeden Yazgan, “MEB müfredatına ek olarak Primary Years Programme (PYP) ile ilkokulda öğrencilerin yaşam boyu öğrenme yolculuklarına aktif katılımları, Advanced Placement Test (AP) ile lise öğrencilerine eğitim devam ederken üniversite seviyesindeki dersleri alma, yurt dışı üniversitelerine kabul ve akademik açıdan hazır olma avantajı sağlanıyor” dedi. Sağlıklı toplum için tek yolun eğitimden geçtiğini dile getiren Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı ise, “MBA, Bursa’nın sağlık açısından en güvenli okulları arasında ilk sırada yer alacak. Medicana olduğu her ilde, sağlıkta olduğu gibi eğitimin de yanınızda olacaktır. Sağlık önceliğimiz” şeklinde konuştu.

AMAÇ TOPLUMA HİZMET

MBA Okulları’nın çocukların geleceği için yapılan bir yatırım olduğuna işaret eden Medicana Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Dr. Engin Bozkurt da, “Bizlerin yerini iyi yetişmiş olan çocuklarımız alacak. Öğrencileri iyi yetiştiremezsek, biz kaybederiz. Bu okulların hedefi de budur. Bu işler kolay değil. Maddi ve manevi fedakarlık gerekiyor. Hastanelerimiz de olduğu gibi okullarımızda da aynı şekilde başarılı olmak için yol alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

İnsana ve topluma hizmet etmek hedefiyle yola çıktıklarını anımsatan MBA Okulları Kurucu Temsilcisi Sezgin Sunay, “Medicana, 30 yıllık serüveniyle Türkiye’nin dört bir yanında hastaneleriyle toplumla kucaklaşmıştır. İnsan odaklı ve insana dokunan hizmet anlayışıyla en istikrarlı markalarından biri olmuştur. Bunun yanında 2018 yılında öncelikle İstanbul, daha sonra Ankara’da eğitim grubumuzu hizmete açtık. 4’üncü kampüsümüzü ise Bursa’da açmak bizleri için büyük bir onur yaşattı. Kampüs yatırımlarımız devam edecek. Yeni kampüslerimizin müjdesini de yakın zamanda paylaşacağız. Bursa’nın eğitimine önemli katkılar sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

MBA Plus Eğitim Programı

Gelecek nesillerin hayal ettikleri dünyaya adım atacakları MBA Okulları Özlüce Kampüsü’ nde  öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve gelişimlerini destekleyen, çok yönlü eğitim hedefiyle iyi örnekleri yapısına alarak ülkemizin farklı kurumlarıyla eğitimde iş birlikleri yapılacak.

MBA Plus Eğitim Programı adıyla hazırlanan programla teknoloji, yabancı dil, iş dünyası, değerler, girişimcilik, kültür, spor, sanat alanlarının tamamında öğrencilerin hayallerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

MBA Plus kapsamında açılacak olan merkezde Fenerbahçe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Fenerbahçe Spor Okulu, MEDICANA Yaşam Boyu Sağlık Merkezi’nin yanı sıra Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi ile kampüs içi ve dışında çeşitli eğitimler ve sertifika programları düzenlenecek.

VEX ROBOTICS ile hayata geçirilecek olan Inovasyon Merkezi ile gençlerin girişimcilik alanındaki fikirlerinin projelendirilmesi, MICROSOFT ile güncel teknolojik okur yazarlığı destekleyen sertifika programları,  Commtech Türkiye Proje Yönetimi Eğitim Birimi ile uygulamalı eğitimler sunulacak.

İletişim

Özlem Çelebioğlu | MBA Okulları Kurumsal İletişim Müdürü

0216 522 6060 | [email protected]

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X