Merkel döner kesti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, döner tezgahının başına geçerek döner kesti.

Merkel döner kesti

Merkel, lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Federal Meclis Grubu’na bağlı Orta Ölçekli İşletmeler Birliği’nin başkent Berlin’deki geleneksel yaz şenliğine katıldı. Bazı şirketlerin stantlarını ziyaret eden Merkel, döner tezgahının başına geçti. Daha sonra stant çalışanından kendisine bir tabak hazırlanmasını isteyen Merkel, kestiği dönerin yanı sıra salatayı tattı.

Merkel, bir taraftan küreselleşmenin hız kazandığını, diğer taraftan da bu değişime ayak uydurma konusunda endişe taşıyan insanların bulunduğunu ifade etti. “Kendi ev ödevlerimizi yapmamız lazım” diyen Merkel, insanların, ekonominin büyümesinin sağlanmasını ve istihdamın artırılmasını beklediğini kaydetti. Geleceği daha fazla düşünmek gerektiğini vurgulayan Merkel, “Dünya uyumuyor. Dünya değişmekte. Başka ülkeler de refah içinde yaşamak istiyor. Bundan dolayı daha da hızlanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X