Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan önemli toplantı! Uzmanlar değerlendirdi

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ekonomide meydana gelen son gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün bankacılarla bir araya geliyor. Uzmanlar CNN Türk canlı yayınında konuyu değerlendirdi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan önemli toplantı! Uzmanlar değerlendirdi

Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve banka genel müdürleriyle bugün öğleden sonra planlanan toplantıda görüşecek. Toplantıda, ekonomideki son gelişmeler ele alınarak durum değerlendirmesi yapılacak. Uzmanlar konuyu CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi. İşte detaylar…

“KREDİLER DÜŞÜYOR”

Prof. Dr. Sefer Şener yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Son dönemde oynaklıktan dolayı Merkez Bankası çabaları ile ortaya koymaya başladı. BDDK’nın olması ve Bankalar Birliği’nin olması tabi ki öncelikle Merkez Bankası’nın ne suretle faiz indirimi yaptığını açıklaması ve bankalar cephesine iletişim kanalıyla rahatlama sağlanması açısında iyi bir ortam oluşturuluyor diye düşünüyorum.

Ticari krediler düşüyor. Konut kredilerinde 100 baz puan düşüş oldu ancak tüketici ve taşıt kredilerinde düşüş yaşanmıyor. Tüm bunların gündeme geleceğini ve Merkez Bankası’nın neden böyle bir politika izlediğini bankalara açıklanmasını düşünüyorum. Dolayısıyla asıl hedef Merkez Bankası ve hükümetin yeni politikasına bankaların da kredi indirimleri ile karşılık vermesinin sağlanmasıdır.

“BAZI DÜZENLEMELER GELEBİLİR

Özel bankalar da indirime ayak uyduruyor ancak gidip kredi almaya kalktığınızda bu talebiniz bir şekilde nedenlerle geri çevrilebiliyor. Bugünkü yapı içerisinde BDDK’nın çağırılmış olması bankalarla ilgili düzenleme getirilecekse bunun gerekçelerinin bankalarla paylaşılması gerekiyor. Toplantının çıktısı hem bankaların adım atmasını gerektirecek hem de BDDK’nın bir takım düzenlemeleri de yeniden yürürlüğe koyabileceği ile ilgili bir beklentimiz var.

“GÖRÜŞLER DİNLENECEK”

Ekonomist Levent Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Merkez Bankası kamuoyuna açıklama yapıyor ancak bu çok teknik detaylar. PPK metinleri ile paylaşılacak kadar basit olmuyor. Sayın Kavcıoğlu’da eski bir bankacı banka genel müdürleri ile bir iletişimi olacaktır. Son dönemde olan gelişmeleri değerlendirecektir. Yabancı sermayeli bankaların da görüşleri dinlenmiş olacak. Ben buradan bir mutabakat ile çıkılacağını ve önümüzdeki dönemde yol haritası olacağını düşünüyorum

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X