Mermer ocaklarının işletme ruhsatına iptal

Orhaneli’ye bağlı Başköy’de, köy sakinlerinin içme sularını kirlettiklerini öne sürdüğü mermer ocaklarına ilişkin karar veren mahkeme, ÇED raporu ve işletme ruhsatlarını iptal etti.

Mermer ocaklarının işletme ruhsatına iptal

Kararı Danıştay’ın onayladığı belirtilirken, aynı köyde faaliyet gösteren bir diğer maden ocağınının çalışma ruhsatının da iptal edildiği, Danıştay’a müracaat eden bu firmanın ise nihai kararı beklemeden diğer firma ile birlikte köyden ayrıldığı ifade edildi.

Bursa’da da yürüyüşler yapan kadınların başlattığı hukuk mücadelesi sonrası sayıları iki olan maden ocağında çalışmaların durdurulması köyde sevinçle karşılandı. Muhtar Hasan Acar kararı köyde düzenleyecekleri şenlikle kutlayacaklarını söyledi. Acar, “Burayı gelip görenler davamızda ne kadar haklı olduğumuzu anladılar” dedi.

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu ise, faaliyetlerini durduran maden şirketlerinin, Türkiye’nin en iyi iki firması olduğunu söyledi. Efendioğlu, “Orada köylülerle konuşularak güzel işler yapılabilir ve sıkıntı çözülebilirdi. Ancak dialog yolları kapandı. Bu Türkiye açısından bir kayıp oldu’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X