Mersin ve Hatay’daki yangınlar kontrol altında: 4 kişi gözaltına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin ve Hatay’da çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Mersin’de bin 500 hektar alan etkilenirken 4 kişi gözaltına alındı. Hatay’da ise 200 hektarlık alan yangından etkilendi.

Mersin ve Hatay’daki yangınlar kontrol altında: 4 kişi gözaltına alındı

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, perşembe günü sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün havadan ve karadan alevlere müdahale etti.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Hatay

Hatay’ın Hassa ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Bakan Pakdemirli bölgede incelemelerde bulunuyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin’in Aydıncık ve Hatay’ın Hassa ilçelerinde iki gün önce çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, “Kaynağı enerji nakil hattı kaynağından çıktığı şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı.” dedi.

Yanan yerlerin tekrar imara açılmayacağını ve tekrar ağaçlandırılacağını söyleyen Bakan Pakdemirli, Mersin’de Bin 500 hektarlık alanın Hatay’da ise 200 hektarlık alanın yangından etkilendiğini açıkladı.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X