MHP ‘kapsama alanını’ belirledi, idam cezası için harekete geçiyor

Son dönemde toplumsal infial uyandıran kimi olaylarla gündeme gelen idam cezası için MHP harekete geçti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, hazırlığı yapılan idam cezası yasalarının çerçevesini açıkladı.Meclis’in çalışmaya başlamasıyla birlikte gündeme gelecek MHP hazırlığında 3 ana konu var: Çocukların cinsel istismarı, Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, Anayasa’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

MHP ‘kapsama alanını’ belirledi, idam cezası için harekete geçiyor

Şunu anımsıyoruz… Yasalarımızda bazı suçlar için idam cezası vardı. Bu ceza, Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusu yaptığımız dönemde, AB Uyum Yasaları çerçevesinde kaldırıldı.

Ne var ki…

Siyasiler meydanlarda zaman zaman idam cezasının geri gelmesi isteğiyle karşılaşıyorlar. Örneğin, 2018 genel ve 2019 yerel seçimi öncesindeki mitinglerde bu konu çok gündeme geldi.

Son olarak da…

1 Ekim’deki TBMM’nin yeni yasama yılı açılış töreni sonrasında gazeteciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorduklarında “Meclis karar verir de önüme gelirse onaylarım” cevabı verdi.

İşte…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X