MHP’li kadınlar uyuşturucuya savaş açtı

MHP Bursa Kadın Kolları, uyuşturucuya savaş açtı. Bursa’nın uyuşturucunun en yaygın olduğu mahalleleri tespit eden MHP Bursa Kadın Kolları üyeleri, bu semtlerdeki kadınlara uzmanlar tarafından seminerler verilmesini sağlıyor.

MHP’li kadınlar uyuşturucuya savaş açtı

2007 yılında madde bağımlılığı merkezlerinde tedavi görenlerin sayısı 38 bin iken, bu sayının 2013 yılında 7 kat artarak 258 bin 441’e yükseldiğini ifade eden MHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan, uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili tedavi merkezlerine müracaat eden hasta sayısında yüzde 700, madde bağlantılı ölüm sayılarında ise yüzde 220 arttığını söyledi.

Doğan, ‘2013 yılında yatarak tedavi gören hastaların maddeyi ilk kullanım yaşı incelendiğinde yüzde 70’e yakının 15-24 yaş aralığında gençlerden olduğu görülmektedir” dedi.

Ürkütücü tablonun ise AMATEM yetkilerinden geldiğini söyleyen Doğan, “Yetkililere göre bu durum ciddi tedbirler alınmadığı takdirde önümüzdeki 5-10 yıl içinde toplu ölümlere dahi yol açabilecek boyuttadır. Bu tespit bile durumun vahametini ortaya koymaya yetiyor. Türkiye’de maddeye başlama yaşı 11’e kadar düşmüştür” şeklendi konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X