MHP’nin Bursa Mustafakemalpaşa adayı Ahmet Beygirci kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde belediye başkan adayı olarak gösterdiği Ahmet Beygirci ismini Bursalılar ilk olarak 23 Aralık’ta Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinde duymuştu…

MHP’nin Bursa Mustafakemalpaşa adayı Ahmet Beygirci kimdir?

AK Parti ile MHP’nin anlaşması üzerine AK Parti’den MHP’ye geçen Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı belli oldu…

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bugün açıkladığı 55 adayın arasında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi de yer aldı…

MHP’nin gösterdiği aday Ahmet Beygirci oldu…

MHP Mustafakemalpaşa eski İlçe Başkanı olan ve genel seçimlerde MHP Bursa 1. Bölge 2. sıra Milletvekili adayı olan Ahmet Beygirci’nin belediye başkan adayı olabileceğini Bursalılar ilk olarak 23 Aralık’ta Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinde duymuştu…

Ahmet Emin Yılmaz, 23 Aralık’taki yazısında Ahmet Beygirci’nin aday olabileceğini şu ifadelerle duyurmuştu; 

14 Mayıs genel seçimi öncesi… AK Parti milletvekili aday listesinde, ilk kez Karacabey-Mustafakemalpaşa bölgesinden aday göstermedi.

O süreçte…

MHP İlçe Başkanı olarak Mustafakemalpaşa’nın sevilen ismi Ahmet Beygirci ise MHP listesinde 1. Bölge 2. Sıra Adayı olarak yer aldı.

Gerçi…

Alınan oylar MHP’nin 1. Bölge’den bölgeden 2 milletvekili çıkarmasına yetmedi, ama Beygirci’nin başarılı performansıyla MHP oyları Mustafakemalpaşa’da ilk kez yüzde 24’e ulaştı.

Seçimin ardından…

31 Mart 2024 yerel seçimi ilk kulislerini aktardığımız 12 Haziran tarihli yazıda; MHP’nin Karacabey-Mustafakemalpaşa bölgesinde Cumhur İttifakı oylarını arttırmasından yola çıkarak şu kulis notunu duyurduk:

MHP’nin yerel seçimde Yenişehir’in yanı sıra ovadan Mustafakemalpaşa, deniz kenarından Gemlik, dağ yöresinden Keles ya da Orhaneli’ni isteyeceği konuşuluyor.

12 Ekim’de de…

“MHP’nin yeni hedefi Osmangazi mi?” sorumuza, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın cevabını aktardık:

“İnşallah daha çok ilçemizde belediye yönetmeyi umut ediyoruz.”

Salı akşamı ise…

AK Parti Genel Merkezi’nde Bursa için yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı değerlendirme görüşmesinden gelen haber Bursa için sürpriz oldu.

O haberde…

AK Parti’nin Yenişehir ve Harmancık’ı MHP’ye bıraktığı bilgisi vardı. Ne var ki, MHP kaynakları haberlerinin olmadığını söyleyip emrivaki kaygısı yaşarken, AK Parti bilgiyi geri çekti.

İşte…

Tüm bunların ardından, Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP heyetlerinin yerel seçim görüşmelerinde Bursa için önemli gelişme yaşandı.

Alınan karar gereği…

Bursa’da MHP’ye Yenişehir’den sonra Mustafakemalpaşa da bırakıldı. AK Parti teşkilatı ise MHP Adayı’na destek verecek.

MHP’nin Mustafakemalpaşa Adayı’nın ise 14 Mayıs’ta oyları arttıran Ahmet Beygirci olacağı kulağımıza geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X