Milli Piyango özelleştirmesinde flaş gelişme

Maliye Bakanı Şimşek, Milli Piyango ihalesinde süre uzatımının söz konusu olmayacağını, ihalede ikinci olanla sürecin başlayacağını söyledi.

Milli Piyango özelleştirmesinde flaş gelişme

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “(Şans oyunları özelleştirme ihalesi) Milli Piyango’da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak” dedi.

Şimşek, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” konulu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şans oyunları özelleştirme ihalesinde lisans sözleşmesi imzalamak için verilen sürenin bugün dolacağı belirtilerek, ihalede bir süre uzatımı olup olmayacağının sorulması üzerine Şimşek, “Milli Piyango’da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak. Olayı bu çerçevede değerlendirmek lazım” diye konuştu.

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi için 15 Temmuz 2014’te yapılan ihalede, en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG vermişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, söz konusu ortak girişim grubunu, lisans sözleşmesi imzalamak üzere 26 Şubat 2015’te davet etmişti. Net Şans-Hitay OGG’ye talebi üzerine lisans sözleşmesi imzalamak için verilen süre 15 Nisan 2015’e kadar uzatılmıştı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), söz konusu ortak girişim grubunun yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, şans oyunlarının lisansının, 2 milyar 750 milyon dolar+KDV ile ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu’na verilmesini, bu ortak girişim grubunun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihalenin iptal edilmesini kararlaştırmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X