Moody’s: Yunanistan’ın birlikten çıkma olasılığı düşük

Uluslarararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Yunanistan’ın Euro Birliği’nden çıkma riskinin, birlik üyesi ülkelerin kredileri için negatif unsur oluşturduğunu belirtti.

Moody’s: Yunanistan’ın birlikten çıkma olasılığı düşük

Moody’s’den yapılan açıklamada, ‘Yunanistan’daki politik karışıklık ve erken seçimler Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkış riskini artırdı.

Buna rağmen ülkenin birlikten çıkış olasılığı 2012’de krizin zirve yaptığı dönemden daha düşük. Böyle bir durum o döneme kıyasla olası değil’ denildi. Kuruluş, Yunanistan’da 25 Ocak’ta yapılacak genel seçimler öncesindeki atmosferi de değerlendirdi. 

Moody’s, ‘Syriza Partisi parasal birliğe bağlı. Öte yandan Euro Bölgesi’ndeki diğer üyelerden borçların silinmesi yönünde işaret de verdi. Diğer Euro üyeleri, büyük olasılıkla borç yükü olan diğer ülkelerden de benzer taleplerin gelebileceğini düşünerek bu yönde bir talebi reddedecektir’ açıklamasını yaptı.

BELİRLEYİCİ OLUR

Moody’s’in EMEA Bölgesi Baş Kredi Sorumlusu Colin Ellis, konuya ilişkin, ‘Para birliğinden herhangi bir çıkış Euro için belirleyici bir ana neden olur. Bu durum birliğin bölünebilir olduğunu, geri dönülebilir olduğunu gösterir’ dedi. 

Ellis, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden ayrılması durumunda bölgede resesyonun yeniden tetiklenebileceği uyarısında bulunarak, artık politika yapıcıların daha güçlü araçlara sahip olması nedeniyle olası çıkış etkisinin yayılma olasılığının 2012 yılına kıyasla daha düşük olacağının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X