Moody’s’ten uyarı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarının petrol ihracatı yapan ülkelerin kredi profillerini zayıflatabileceğini belirtti.

Moody’s’ten uyarı

Moody’s yaptığı açıklamada, düşük petrol fiyatlarının petrol ile doğal gaz üreten ülkeler üzerindeki kredi etkisinin ülkeden ülkeye değişeceğini ve bu ülkelerin kredibilitesinde de farklılıklara yol açacağını ifade etti.

Covid-19 salgınının küresel petrol talebi üzerindeki baskısının ve Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ile Rusya önderliğindeki bazı OPEC dışı petrol üreticisi ülkeleri kapsayan OPEC+’daki fikir ayrılığının geçici de olsa petrol fiyatlarında derin bir şok yarattığına işaret edilen açıklamada, bunun petrol ihracatı yapan ülkelerin kredi profillerini zayıflatabileceği uyarısında bulunuldu.

Moody’s Başkan Yardımcısı Alexander Perjessy de, orta vadede varil fiyatının 50 ila 70 dolar olmasını beklediklerini dile getirerek, ‘’2020-2021 yıllarında düşük petrol fiyatları karşısında en çok zarar görebilecek ülkeler mali gelir ve ihracat kaynakları hidrokarbona bağlı olan ve adapte kapasitesi sınırlı ülkelerdir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X