Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’dan suç duyurusu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’ya yapmak istediği ortopedi ve travmatoloji hastanesini belediyenin engellediğini iddia ederek belediye binası önünde açlık grevine başlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kayhan Turan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’dan suç duyurusu

Suç duyurusuna Turan’ın “Halkı yanıltmak, belediyeyi itibarsızlaştırmak, belediye başkanına ve belediyeye duyulan güveni sarsmak amacıyla suç teşkil eder nitelikte ifadeleri” gerekçe gösterildi.

Kayhan Turan’ın Mudanya Belediyesi’nin imar planlarını iptal ettiği yönündeki iddialarının doğru olmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hastane yapılması planlanan bölgedeki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, belediyemiz tarafından değil İdare Mahkemesi kararları ile 2019 yılında iptal edilmiştir. İmar planlarının mahkeme kararı ile iptal olması nedeniyle bölgedeki taşınmazların seviye tespitleri yapılarak inşai faaliyetler durdurulmuştur. İmar planlarının iptal olması sebebiyle hukuken bölgede yapılaşma mümkün değildir. Kayhan Turan’ın hastane yapımının Mudanya Belediyesi’nce ertelendiği ve engellendiğine yönelik ifadeleri tamamen gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltma amaçlıdır” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kayhan Turan, Mudanya Belediye binası önünde açlık grevine başlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X