Mudanya’ya iki ödül

Mudanya Belediyesi, Taş Mektep Restorasyon Projesi ve Girit Mahallesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile Tarihi Kentler Birliği tarafından çifte ödüle layık görüldü. İlk kez katıldığı yarışmadan iki ödülle dönen Mudanya’nın UNESCO hedefinde ilk adımı attığı

Mudanya’ya iki ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda 69 belediyeden 143 proje değerlendirilirken, Mudanya Belediyesi iki projeyle katıldığı yarışmadan çifte ödülle döndü. Belediyelere ödülleri, Antalya’daki YAPEX Fuarı’nda düzenlenen törenle verildi.

Bu ödül ve devamında gelecek olan ödüllerle birlikte Mudanya’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmak, gelecek kuşaklara aktarmak gibi önemli bir görevi yerine getireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kazandığımız bu ödülden dolayı çok mutluyuz. Bana göre dünyanın en güzel yeri Mudanya. Bu ödül öncelikle belediyemizdeki 565 çalışanımızla birlikte bütün Mudanyalıların ödülüdür. İlk kez katıldığımız yarışmadan iki ödülle döndük. Önümüzdeki yıllarda da süreklilik başarı ödülünü, uygulama ödülünü de alacağız” diye konuştu.

UNESCO HEDEFİ…

Mudanya’nın geleceğinin doğru bir planlamayla turizmden geçtiğini belirten Türkyılmaz, UNESCO yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi amaçlı Turizm Master Plan çalışmasını başlattıklarını, bu çalışmanı uygulanması için sabırsızlandığını da dile getiren Türkyılmaz, “Mudanya’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Bunun için gerekli görüşmeleri yapıp, ciddi bir başvuru dosyası hazırlayacağız. Mudanya’nın turizm potansiyelini arttırarak, turizmde hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X