Müezzinoğlu: ‘2 yılda emekli olan tek milletvekili yok’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinin emekliliğine ilişkin eleştirilerine ilişkin “Yaşını doldurmadan kimse ister Cumhurbaşkanı ister Başbakan milletvekili olsun emekli olma hakkı da yasal olarak yok” dedi.

Müezzinoğlu: ‘2 yılda emekli olan tek milletvekili yok’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla’nın Yatağan ilçesinde, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğü’nü ziyaret etti. Yemekhanede işçilerle yemek yiyen Müezzinoğlu, bir süre işçilerle sohbet etti.

 

Yemek sonrasında sandalye üzerine çıkarak, konuşma yapan Müezzinoğlu, AK Parti iktidarları döneminde bütün hedeflerinin Türkiye’yi büyütmek, yarını bugünden daha iyi yapmak olduğunu vurguladı.

 

Bakan Müezzinoğlu daha sonra, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Yatağan Şubesi’ni ziyaret etti.

 

Sendika ziyaretinde işçi temsilcilerinin kendilerine “Babalık” yapmasını istediği Bakan Müezzinoğlu, “Allah bana sizlere babalık yapmayı nasip etsin.” diye yanıt verdi.

 

“Hollanda Türkiye’den korkuyor”

 

Türk milletinin Avrupa ile yarışabilecek potansiyeli olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, bu yarışta Türkiye’nin büyümesinden korkan ülkeler bulunduğuna işaret etti.

 

“Tuzak kurmaya çalışan, ‘Medeniyim’ diyen, ‘Hukuk devletiyim’ diyenlerin son bir ayda nasıl korktuklarını gördünüz.” diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Onların önüne geçebilme potansiyelimizden korkuyorlar. Demokrasi işlerine geldiği kadar demokrasi, hukuk işlerine geldiği kadar hukuk. Bir bakanı konsolosluğa 30 metre kala durdurmak, o milletten korkmaktır. Hollanda Türkiye’den korkuyor. Hollanda bu büyük milletin potansiyelinden korkuyor. Onun için hukuksuzluk yapıyor. Bu milletten korkanlar korkmaya devam edecekler. Bu millete güvenenler de her zaman kazanmaya devam edecek.”

 

“Yeni yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar çıksın”

 

Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin eleştirilerine de yanıt verdi.

 

Halk oylamasında milletin dediğinin olacağını vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ey Kılıçdaroğlu, milletten, halktan korkma. Millet ne derse o olacak. ‘Millete gidelim öneride bulunun’ dedik, öneride bile bulunmadılar. Israrla utanmadan yalan söylüyor. Bir siyasi partinin genel başkanına ‘Yalan söylüyor’ demek benim içimi acıtıyor. Ama yalan söylüyor. Ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyım. 18 ile 25 yaş grubu arasında gençlerimize seçilme hakkı verdik. 8,5 milyon gencimize bu hakkı tanıdık. O ısrarla 18 yaşı söylüyor. Halbuki, 18 yaşında yaklaşık 500-bin seçmenimiz var. Ama 22 ve 23’te 1 milyon 300 bin. ‘Ey genç kardeşim sen bana inan, güven, hakkını teslim et.’, ‘Ben sana güvenmiyorum. Sen daha çocuksun, sen bilmezsin.’ diyor. Mahallede muhtar azası olma hakkını, belediye meclis üyesi olma hakkını vermiyor. Belediye başkan adayı olmanın önünü açmıyor. Biz ne diyoruz? ‘Biz size inanıyoruz, biz size güveniyoruz. Sizlerin arasından yeni yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar çıksın.” 

 

“2 yılda emekli olan tek milletvekili yok”

 

Gençlere güvendiklerini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

 

“Kılıçdaroğlu annelere diyor ki ‘Zannediyor musunuz onlar sizlerin çocuklarınızı milletvekili yapacak, onlar kendi çocuklarını milletvekili yapacak, iki yıl sonra milletvekilliğinden emekli edecek.’ SGK’nın neden çöktüğünü Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinden anlıyoruz. Çünkü ya yalan söylüyor ya da anlamayacak kadar zeka yoksunu. Bir ihtimal yalan söylüyor. 2 yılda emekli olan tek milletvekili yok. Cumhuriyet tarihinde bizim dönemimizde yok. Ben bu alanın bakanıyım. Yaşa takılan kardeşlerimiz geliyor. Yaşa takılan CHP’li milletvekilleri de geliyor. Kaç yaşındasın? ’54’. Kaç senen kaldı? ‘1,5’. ‘Sayın milletvekilim bekleyeceksiniz’ diyorum. Yaşını doldurmadan kimse ister Cumhurbaşkanı, ister Başbakan, ister Bakan, ister Kılıçdaroğlu, ister milletvekili olsun emekli olma hakkı da imkanı da yasal olarak yok. Sen nasıl utanmadan, sıkılmadan ‘Çocuklarını 2 yılda emekli yapacak’ diyorsun. Bugün milletvekili olan bir genç kardeşimizin 60 yaşından önce emekli olma şansı yok. Bunu bildiği halde, bildiğine inandığım halde millete yalan söylüyor. Yalanla bir yere gidilmez.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X