Müsilaj kâbusu! İki yıl arasında büyük değişim

Çanakkale’de su altı tutkunu Muzaffer Mut (75), geçen yıl balıklarla yüzüp akvaryumu andıran görüntüler çektiği Dardanos mevkisinde bu sene müsilajın verdiği zararı görüntülemenin üzüntüsünü yaşadı. Mut, ‘Deniz bu sene artık S.O.S. vermeye başladı. Biz bunu geç de olsak anladık. Denizin için tamamen ölü” ifadelerini kullandı.

Müsilaj kâbusu! İki yıl arasında büyük değişim
Çanakkalede müsilaj kâbusu İki yıl arasında büyük değişim

‘DENİZ BU SENE S.O.S. VERMEYE BAŞLADI’

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden kontrol şube müdürü olarak 2000 yılında emekli olan Muzaffer Mut, “Denize girdiğim zaman tamamen hayal kırıklığına uğradım. Geçen sene güzellikleri çektiğim deniz gitmiş, yerine sanki ölü bir deniz ortaya çıkmış. Aradığım o balıklar, şakayıklar, denizyıldızları, deniz kaplumbağaları ve deniz dibinde yaşayan bütün canlılar yok olmuş. Bu kabahat bizim, insanlarımızın. Denizin hiç kirlenmeyeceğini zannettik. Ama deniz dayanamadı. Deniz bu sene artık S.O.S. vermeye başladı. Biz bunu geç de olsak anladık. Denizin için tamamen ölü” dedi.

Çanakkalede müsilaj kâbusu İki yıl arasında büyük değişim

Hayal kırıklığına uğradığını belirten Muzaffer Mut, “Geçen senelerde eriştelerin, deniz yosunlarının üzerinde büyük bir balıktopluluğu vardı. Onlarla beraber yüzüyordum, pırıl pırıl denizde balıkları takip ediyordum. Bu sene de bu görüntüleri göreceğimizi zannettim. Bu umutla denize girdim. Maalesef sadece balık değil, erişteleri, deniz yosunlarını, deniz bitkilerini de göremedim. Hepsi müsilajla kaplanmış. Hayal kırıklığına uğradım. Ölü bir denizi, şehri andıran manzarayla karşılaştım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X