‘Ne söylediysek doğru çıktı’

Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi hayır olmaz diyorlar, yarın hepsi bunu da kabul edecek’ dedi.

‘Ne söylediysek doğru çıktı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da yarın başlayacak ve iki gün sürecek G-20 zirvesi öncesi CNN İnternational’a konuştu. Ağırlıklı konu Suriye’deki iç savaş ve mülteci kriziydi. Cumhurbaşkanı, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını yineledi. Erdoğan, ‘Bugüne kadar ne söylediysek hepsi çıktı. Şimdi hayır olmaz diyorlar, yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 2.2 milyon Suriyeli’ye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, ‘Bu mülteciler Avrupa’ya gitse ne olur’ dedi. Türkiye’nin ağır bir yükü omuzladığını kaydeden Erdoğan, Avrupa’yı mültecileri Ege’de ölüme terk etmekle suçladı.

G-20 ZİRVESİ

Erdoğan, Anadolu Ajansı’na da değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

‘İnanıyorum ki Antalya Zirvesi’nin sonuç bildirgesi dolu dolu bir sonuç bildirgesi olacak ve bundan sonraki G20’lerde de buraya çok atıfta bulunulacaktır. ‘Antalya Zirvesi’nde alınan karar’ veyahut da ‘Antalya Zirvesi’nde belirlendiği gibi’ şeklinde atıfta bulunmak suretiyle geleceğe yönelik G20’lere de o bir yol haritası çizecektir. Önemli bir hazırlık döneminden geçtik ve başarılı da bir yapılanma oldu.’

Japonya Başbakanı Türkiye’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Belek’te düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile dün İstanbul’da buluştu. Erdoğan, konuk Başbakan Abe’yi Yıldız Sarayı’ndaki Mabeyn Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abe ile akşam saatlerinde de yemekte bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X