Nilüfer’de iktidardı, Osmangazi’de muhalefeti yaşıyor: 2 kentin gözlemi

Nilüfer’de Belediye Başkanvekili ve 2 komisyonun başkanı olarak yerel iktidar gören Fırat Emiroğlu bu dönem CHP listesinden girdiği Osmangazi Belediye Meclisi’nde muhalefeti yaşıyor. İmardan kentsel dönüşüme iki ilçeyi teknik gözle karşılaştırırken, Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi olarak Bursa’nın yararına olacak işlere hayır demenin içine sinmeyeceğini söyledi, “Önemli olan, hangi parti olursa olsun Bursa’ya hizmet” dedi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Nilüfer’de iktidardı, Osmangazi’de muhalefeti yaşıyor: 2 kentin gözlemi
HABERİ PAYLAŞ

Aslında… Mesleği mimar, fakat Bursalılar onu daha çok ekrandan tanıyor. Bir dönem Olay TV’nin başarılı ana haber sunucusuydu. Fırat Emiroğlu’nun kariyerinde, Star TV yıllarıyla İstanbul da var. Bir süre de Amerika’da yaşadı.

Geçen dönem…

CHP’den Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi seçildi. Mustafa Bozbey döneminde Belediye Başkanvekilliği yanında İmar Komisyonu ile Kültür Turizm Sanat Komisyonu başkanlıkları yaptı.

2018’deki yerel seçimde CHP Osmangazi Adayı olan Erkan Aydın’ın çağrısıyla CHP’den Osmangazi Belediye Meclisi’ne aday oldu ve seçildi.

Sohbet ederken…

Nilüfer’de yerel iktidarı görmüş, Osmangazi’de de yerelde muhalefeti yaşayan bir siyasi olarak iki ilçe arasındaki farkı sorduk.

Fırat Emiroğlu da söze “Nilüfer ve Osmangazi iki ayrı kent gibi” diye başladı ve şu karşılaştırmayı yaptı:

“İmar sorunu Osmangazi’de bazı yerlerde kilitleniyor ve çözülemiyor. Plan uygulanamıyor. Kaçak yapı afları da planı uygulamayı imkansız hale getiriyor. Nilüfer’de hem arazi yapısı, hem yeni kent olması açısından yapılaşma kontrol altında.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X